30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

116 çiftçiye ekipman desteği

Erzincan’da Tarım İl Müdürlüğü’ne gerekli başvuruyu yapan 116 çiftçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KYDP) kapsamında makine ve ekipman desteği almaya hak kazandı.


Önceki yıllara oranla yoğun bir başvurunun olduğu hibe desteği için il genelinde 393 kişi müracaatta bulundu. Toplam bedeli 1 milyon 600 bin lirayı bulan başvuruları inceleyen İl Proje Yürütme Birimi, tüm dosyaları inceleyerek eksik belge sunan başvuru sahiplerini eledi. Eleme sonucunda geri kalan başvuru sahipleri arasında da puanlandırma yapan birim, toplam bedeli 1 milyon 400 bin 597 lirayı bulan uygun müracaatları belirledi.


Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, Tarım Bakanlığı tarafından Erzincan’a ayrılan bütçe imkanları çerçevesinde 116 kişi hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı. Tarım İl Müdürü Ali Lek, ek ödenek gelmesi durumunda tüm başvuru sahiplerinin bu destekten yararlandıracaklarını söyledi.
Öte yandan, hibeden yararlanma hakkı kazanan müracaat sahiplerine, 10 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 10.00’da Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda satın alma kurallarıyla ilgili eğitim verileceği ve hibe sözleşmelerinin imzalanacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?