5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

119 öğrenci okullu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğiyle başlatılan ve okul çağındaki kız çocuklarının öğrenimlerine devam etmelerini sağlamayı hedefleyen, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında, Erzincan'da, 2005-2006 ve 2006-2007 eğitim öğretim yıllarında şimdiye kadar 72'si kız, 47'si erkek olmak üzere toplam 119 öğrenci daha okullu oldu. 

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kampanya için kurulan ekibin, çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, "Son 2 yıl içerisinde 72'si kız,47'si erkek olmak üzere 119 öğrencimiz daha okull oldu. 

Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen ilimiz genelinde çeşitli sebeplerden dolayı 75 öğrencinin okula gitmediği tesbit edildi. Bunun 43'ü kız, 32'si erkek. Bunların bir kısmı yurt dışında, bir kısmı il dışına gitmiş olduğundan adresleri belirlenemiyor. Kampanya kapsamında ilköğretim okulu birinci sınıfına kazandırılan 34 öğrenciden 21'i kız, 13'üde erkek. Ara sınıfına kadar devamsız olan toplam 25 öğrencininde okula devamı sağlandı." dedi. 

Yapılan alan çalışmalarının ardından tesbit edilen öğrencilerin okula gönderilmesi için çeşitli yolların denendiğini ve bunda da başarılı olunduğunun altını çizen Aydın Yalçın, "Biz tesbit edilen çocukların okula gönderilmesi konusunda muhtarlardan yardımcı olmalarını istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün okullaşma oranlarının yüzde 100'lere çıkarma çalışması ne yazık ki bilinçsiz ailelerce baltalanmaya devam ediliyor. Cezai işlem uygulamak istemiyoruz. Bu ailelere son kez valilik kanalıyla uyarılarda bulunacağız. Bu şekilde de sonuca varamazsak cezai işlem uygulanacağının bilinmesini istiyorum. Ülkenin eğitim seviyesini yükseltebilmek için her Türk evladının okula gitmesi gerektiğini unutmayalım." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 16:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?