30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

13 Şubat hazırlıkları sürüyor

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü hazırlıkları sürüyor. 

Erzincan'daki kurtuluş törenleri, sabah 09.00'da Belediye Binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Valiliğin belirlediği diğer kurumların anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunun akabinde okunacak İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek. Buradaki törenden sonra program saat 09.30'da Garnizon Şehitliği'nin ziyaret edilmesi ve çelenk sunma töreniyle devam edecek. Şehitlikteki çelenk sunma töreninde de yine, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın şehitlik anıtına çelenk sunmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Şehitlik Şeref Defteri'ni yazacak. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı'nın Valilik'te kutlamaları kabul etmesinden sonra, Ordu Caddesi üzerindeki kurtuluş törenlerine geçilecek. 

Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı'nın birlikte halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak kurtuluş törenlerinde şehrin düşman işgalinden kurtarılışı temsili olarak canlandırılacak. Ordu Caddesi'ndeki tören, halk oyunları gösterileri ile günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından tören geçişiyle sona erecek. 

Ordu Caddesi'ndeki kutlamalardan sonra, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi'nin Merkez İlçe'den seçilmiş üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri, 3. Ordu Komutanı ve Garnizon Komutanı'na makamında şükran ziyaretinde bulunacak.
Kutlamalar kapsamında ayrıca 12 Şubat tarihinde Belediye Kültür Merkezi'nde "Yöresel Zenginliklerimiz Sergisi" açılacak,11-13 Şubat tarihleri arasında cirit gösterileri yapılacak, 11 Şubat Çarşamba günü saat 19.00'da Müftülük Konferans Salonu'nda, "İşfgal Altında Anadolu" isimli bir tiyatro gösterisi sunulacak ve 13 Şubat Cuma günü 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda TRT sanatçımlarının sahne alacağı bir halk konseri düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?