22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

19 makineye yüzde 50 hibe

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın uyguladığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın (KKYDP) makine ve ekipman desteklemesi kategorisinde Ağustos ayı müracaatlarında 19 makineye yüzde 50 oranında hibe desteği sağlandı. 

Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen sözleşme töreninde 19 çiftçi hibe alabilmek için İl Tarım Müdürü Ali Lek ile sözleşme imzaladı. 
Ağustos ayı müracaatlarında Erzincan çiftçisine 1 damla sulama, 1 yağmurlama sulama, 2 adet balya makinesi, 3 adet silaj makinesi, 1 adet süt sağım sistemi ve soğutma tankı, 5 adet bahçe el traktörü, 5 adet ot biçme makinesi ve 1 adet pülverizatör için 105 bin YTL tutarında hibe desteği sağlandığını belirten Tarım İl Müdürü Ali Lek, KKYDP kapsamında makine ve ekipman alımlarından Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan 3 aylık dönemde Erzincan genelinde 53 çiftçi faydalandırıldığını hatırlatarak, “2006 yılından bu yana ülkemiz genelinde uygulanan program ülkemiz tarımının aşama kaydetmesinde büyük bir faktör olarak ortaya çıkmaktadır. Bilindiği üzere hibe programı 2010 yılına kadar uygulanmaya devam edecektir. Programda ekonomik projelerin yanı sıra makine ve ekipman alımlarına da imkan sağlanmaktadır” dedi. 

Ali Lek şunları kaydetti; “Program dahilinde Erzincan genelinde Mayıs ayında 20 adet, Haziran ayında 18 adet, Temmuz ayında 15 adet ve Ağustos ayında 19 adet olmak üzere toplam 72 makine ve ekipman Erzincanlı çiftçilerimize dağıtılmıştır. Dağıtılan makineler ağırlıklı olarak Balya makineleri, Bahçe traktörleri, pülverizatörler, sulama sistemleri, ot biçme makineleri ve süt sağım ünitelerinden oluşmaktadır. Tarımda makineleşmenin sağlanması ve birim zamanda daha az işgücüyle daha çok iş yapılmasını amaçlayan program sayesinde çiftçilerimiz hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf sağlamaktadırlar. Makine ve ekipman alımları bölümünde Ağustos ayı başvuruları ise hala devam ediyor. Toplamda makine ve ekipman desteği için 4 aylık süreçte Erzincan çiftçisine 440 bin YTL hibe sağlanmıştır”
Törende hibe almak için sözleşme imzalayan çiftçiler de Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?