5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

19 yıldır böbrek nakli bekliyor

Üzümlü İlçesinde yaşayan 43 yaşındaki böbrek hastası Yakup Sarıçiçek, donör bulunmasına rağmen maddi imkansızlık sebebiyle 19 yıldır böbrek nakli yaptıramıyor. 

1988 yılından bu yana kronik böbrek yetmezliği hastası olan ve haftada 3 kez 13 Şubat Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde diyaliz ünitesine bağlanan 3 çocuk babası Yakup Sarıçiçek, hayatını alt üst eden hastalıktan kurtulmak amacıyla 2005 yılında böbrek nakli yaptırmak için Ankara'ya gittiğini, ancak burada kalp rahatsızlığı yaşadığını ifade ederek, böbrek nakli olmayı beklerken kalp ameliyatı olmak zorunda kaldığını söyledi. 

Üzümlü Belediyesi'nden yakalandığı hastalık sebebiyle malülen emekliye ayrılan Yakup Sarıçiçek, "Şu an böbrek nakli için hazır verici bulunmasına rağmen ameliyat için gerekli maddi gücüm yok. Haftada 3 gün diyalize giriyorum. Artık Allah ne derse o olur" diye konuştu. 

13 Şubat Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Zafer Yılmaz ise 19 yıldan bu yana böbrek hastası olan Yakup Sarıçiçek için diyaliz ünitesine bağlanmaktan daha iyi bir seçenek olduğunu kaydederek, hastaya böbrek nakli yapılması halinde daha iyi bir yaşam sürebileceğini anlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 14:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?