4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

2 trilyon lira karla eriyip gitti

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Doğu Anadolu Bölgesi’nde batı illerine oranla karla mücadelede daha fazla harcama yapıldığını belirterek, doğu illerinin gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan Belediyesi’nin karla mücadele çalışmasında 90 günde 2 trilyona yakın harcama yaptığını ifade etti.

Doğudaki belediyelerin karla mücadele çalışmalarında batı illerinden daha fazla harcama yaptığını belirten Başkan Buyruk, doğu illerindeki belediyelere haksızlık yapıldığını söyledi. Toplam 162 personelle karla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan Buyruk, "Yollarda buzlanmanın oluşmaması ve vatandaşların güvenli şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yapılan tuzlama çalışmaları, kaldırımlarda ve asfaltlarda oluşan tahribatın onarılması için yılda 700 milyar liraya yakın bir para harcamaktayız. Erzincan’da havalar fazla yağışlı gitmemesine rağmen yine de harcama yapılmakta ve kaynaklarımızın bir bölümü bu alana aktarılmaktadır. Keşke bu harcadığımız 2 trilyon para kasamıza girse de, bu parayı Erzincan’ın acil ihtiyaçlarında kullanabilsek. Özellikle halkın acil ihtiyacı olan içme suyu, yeşil alan ve kanalizasyonlara harcasak çok daha uygun olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 13:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?