30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

200 çocuk sünnet edildi

Erzincan Belediyesi tarafından bu yıl 13’ncüsü düzenlenen sünnet şöleni çerçevesinde, kent merkezi, köyler ve beldelerden yaklaşık 200 çocuk sünnet ettirildi.


Erzincan Belediyesi yemekhanesinde 8 ayrı sağlık ekibi tarafından randevulu sistemle gerçekleştirilen sünnet işlemi sırasında bazı çocuklar ailelerine zor anlar yaşattı. Anne ve babaların ikna etmesi sonucu sünnet masasına yatan çocuklar, burada da yakınlarının ellerini sıkı sıkı tutarak ve gözyaşlarına boğularak sünnet oldular. Sünnet çocuklarını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bütün sünnet masalarını gezerek, sünnet olan çocuklara geçmiş olsun temennisinde bulundu.


Bu yıl gerçekleştirilecek olan sünnet şöleninin 7 gün 7 gece süreceğini ifade eden ve her yıl sünnet şöleni günü çocukların sünnet ettirilmesi sebebiyle, çocuklar ve velilerinin şölene katılamadığını vurgulayan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Bu yıl sünnet olan çocukları şölenden bir hafta önce sünnet ettirerek, onların ve ailelerinin şölene katılmasını istedik. Kardeşlerimizin operasyonları bugün gerçekleşti. Önümüzdeki haftaya kadar iyileşecekler. Kendileri ve aileleri için düzenlemiş olduğumuz şenlikte bizlerle beraber buraya davet ettiğimiz sanatçıları izleyecekler ve gönüllerince eğlenecekler. Bugün itibariyle 200 kardeşimizi sünnet edeceğiz ve bu kardeşlerimizin bir kısmı köylerden bir kısmı beldelerde ve bir kısmı da merkezden kayıtlarını yaptırdılar. Randevulu sistemler işlem gerçekleştirilecek. Aileleri bekletmemek ve izdihama neden vermemek için sistemi bu şekilde oluşturduk” şeklinde ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 14:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?