30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

23 Nisan törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Belediye binasi önündeki Atatürk anıtına sabah 09.30'da çelenk konulmasıyla başlayan Erzincan'daki 23 Nisan kutlamaları, 13 Şubat Stadı'nda yapılan gösterilerle devam etti. Aileleriyle bayram programının yapıldığı stadyuma akın eden binlerce çocuk, renkli görüntüler oluşturdu. Açık ve kapalı tribünlerin tamamen dolduğu tören alanında yer bulamayan aileler, çocuklarıyla birlikte tel örgülerin dışından programı izlemek zorunda kaldı. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın çocukların ve halkın bayramını kutladığı törende, daha sonra okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özel Hayli’nin günün anlamını belirten konuşmasından sonra öğrenciler tarafından 23 Nisan şiirleri okundu. Rengarenk kıyafetler içerisindeki yüzlerce öğrencinin katıldığı resmi geçit sonrası kız ve erkek gruplar, popüler müzik parçaları eşliğinde gösterilerini sundu. İldeki spor okullarına eğitim gören öğrencilerin sportif gösterileri ve ardından halk oyunları gösterileriyle devam eden 23 Nisan programı, kız ve erkek öğrencilerin final tablosuyla sona erdi.

Programının ardından Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır bayram törenlerinde emeği geçen öğretmenleri ve yetkilileri tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?