8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

3 çocuğu ile yaşam savaşı veriyor

Erzincan’da bir süre önce eşi tarafından terk edilen Hasan Kayaoğlu, 3 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Çarşı Mahallesi’nde ikamet eden 48 yaşındaki Hasan Kayaoğlu, eşi F.’nin bir süre önce evi terk etmesi üzerine, 2 aylık bebeği, 2 yaşındaki oğlu Can ve 7 yaşındaki kızı Bahar’la birlikte ortada kaldığını söyledi. Çaresiz baba, "Çocuklarıma bakacak hiç bir imkana sahip değilim. Komşularımın sayesinde geçiniyorum. En son ısınmak için evdeki kanepeyi yakmak zorunda kaldım. Yetkililer hiç olmazsa bu kış günlerinde çocuklarıma sahip çıksın. Ben bir şekilde başımın çaresine bakarım" diye konuştu.

Çarşı Mahallesi Muhtarı Ali Ekber Koçoğlu da, ailenin çok zor durumda olduğunu belirterek, "Biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Ancak çocukların yaşları küçük olduğu için özel bakıma ihtiyaçları var. Bu açıdan daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri gerekiyor" diye konuştu.
Baba Hasan Kayaoğlu ve çocuklarının durumundan haberdar edilen Erzincan Vali Yardımcısı Mithat Orhan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlilerine ailenin durumuyla ilgili inceleme yapılması talimatını verdi. SYDV tarafından yapılan incelemenin ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Mithat Orhan, aileye ilk etapta yakacak ve gıda yardımı yapıldığını kaydederek, çocukların da Çocuk Esirgeme Kurum’na verilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Mithat Orhan ayrıca Erzincan halkından çevrelerinde bu tür maddi imkansızlık içerisinde yaşayan aileleri kendilerine bildirmelerini istedi.

Erzincan
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?