4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

3 tablonun geliri Pakistan’a

Erzincan Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER)’in organizasyonu ile gerçekleşen "Kavşak Noktasında Türkiye” konulu konferans’ta açık arttırma usulü ile satılan 3 tablonun geliri Pakistan’a yardım olarak gönderildi.

Tablolardan toplam 735 YTL gelir elde edildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak ise İslam’ın güzelliklerinden bahsetti.

Erzincan Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER)’in düzenlediği ve konuşmacı olarak Erzincan’a davet edilen Vakit Gazetesi Yazarlarından Abdurrahman Dilipak,’ın verdiği konferans büyük ilgi topladı.

Müftülük konferans salonunda düzenlenen konferansa Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Müftü Vekili Burhan işliyen, ile çok sayıda davetli katıldı. Dilipak’ın konferansı başlamadan önce ismini açıklamayan bir gönüllü tarafından Pakistan’a yardım amaçlı açık artırma yapılması teklifi sunuldu.

Bu kapsamda 3 adet tablo açık attırma usulü ile satılarak, elde edilen gelir vakıf tarafından Pakistan’a gönderildi. 3 tablodan toplam 735 YTL gelir elde edildi. Yapılan açık artırmanın ardından kürsüye gelen Araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak tarafından “Kavşak Noktasında Türkiye” konulu konferans verildi.

İslam dininin güzellikleri hakkında açıklamalarda bulunan Dilipak, insanlar arasındaki adalet den de bahsederek insanlar arasında yapılan yardımların ne şekilde olması gerektiğini açıklık getirdi. İnsanların birbirine yardım etmeye mecbur olduğunu ifade eden Dilipak, “İmkanı olan insanlar imkanı olmayan insanlara yardım yapmak zorundadır. Bir mahallede bir fakir var ise ona kimse yardımda bulunmuyorsa o mahallenin tamamı fakirdir anlamına gelmektedir. Bir ibadetin çok olması önemli değildir, ibadetin sürekli olması önemlidir. Çevrenizde bulunan fakir komşularınızdan biri açlıktan ölürse onun katili sizlersinizdir çünkü ona yardım yapmaktan kaçındınız. Muhtaç bir insana yardımda bulunurken ayrıca en büyük yardımı da kendinize yapmış olursunuz, şayet Allah yaptığınız yardımları karşılıksız bırakmayacaktır” diye konuştu.

"Aklınızı kimseye kiraya vermeyin" diyen Dilipak, Müslümanın çağ ile hesaplaşması gerektiğini söyledi. Vakit Gazetesi Yazarlarından Abdurrahman Dilipak, verdiği çeşitli örneklerle katılımcıları büyüledi. Haklıyı haksızı ayırt etmenin nasıl olacağını verdiği örneklerle dile getiren Dilipak, dünya üzerindeki eşitsizliği de çeşitli örneklerle anlattı.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 10:24:39
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?