30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

30 aileye inek yardımı

YEŞİLÇAY KÖYÜNE 180 ADET İNEK DAĞITILDI

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından Merkeze bağlı Yeşilçay Köyü’nde 30 aileye 6’şar adet olmak üzere toplam 180 adet simental ırkı damızlık gebe düve dağıtıldı.

Yeşilçay köyünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, Erzincan Ziraat Odası Başkanı Feti İçer ve köylüler katıldı. Finansmanı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karşılanan 30X6 Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında dağıtılan simental ırkı inekler et ve süt veriminin yüksekliği ile biliniyor.

Köylülere hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, proje hakkında İl Tarım Müdürü Ali Lek’ten bilgi alırken, Erzincan’ın hayvancılık açısından cazip bir bölge olduğunu kaydederek, çiftçilerin kültür ırkı hayvanlara yönelmesinin verim ve kalite açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek ise “Son yıllarda Erzincan’da sık sık düzenlenen hayvan dağıtım törenlerinden birini daha sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri hayvancılığımızın kalkınmasında önemli roller üstlenmektedirler. İlimizde 71 adet tarımsal kalkınma kooperatifi bulunmaktadır. Bugüne kadar 23 kooperatifimize hayvancılık projesi uygulanmıştır. İlimizde mevcut tarımsal kalkınma kooperatiflerine ilk proje 1993 yılında, ikinci proje 1998 yılında uygulanmıştır. 2000-2002 yılları arasında ise ilimizde 3 proje uygulanmıştır. 2003 yılından 2009 yılına kadarsa 18 adet hayvancılık projesi uygulanmıştır. Yeşilçay Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine üye 30 çiftçimize de altışar adet simental ırkı büyükbaş hayvan dağıtıyoruz. Çiftçilerimizin ineklerin bedelini 7 yıllık bir ödeme planı çerçevesinde Bakanlığımıza geri ödeyeceklerdir. Dağıtılan hayvanların tamamı sizlerin de gördüğü gibi yapılan gebelik testinin ardından sizlere teslim edilmektedir. Gerçekten modern anlamda hayvancılık yaparsanız süt verimini bir kenara bırakırsak bu ineklerin borcunu ödeyene kadar yani 7 yılda 7 buzağı alacaksınız. Hayvanlara iyi bakar ve Müdürlüğümüz teknik elemanları ile istişare içinde olursanız köyümüzde hayvancılık gelişecektir” diye konuştu.

YEŞİLÇAY KÖYÜNE 180 ADET İNEK DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 15:49:00
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 18:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?