4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

30 milyon dolarlık dev proje

Sivas-Erzincan Kırsal Kalkınma Projesi, Tarım Bakanlığı, Tarımsal Üretim Geliştirme ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) ile Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nün (TEDGEM) ortak çalışmasıyla hayata geçiriliyor.

Sivas ve Erzincan’ın az gelişmiş bölgelerinde tarımsal verimliliğin ve gelir seviyesinin artırılması için küçük aile işletmelerinin desteklenmesi, sosyal ve tarımsal alt yapının iyileştirilmesini hedefleyen proje, 2005-2012 yılları arasında uygulanacak.

Proje, 7.07 milyon dolar iç kaynağın yanı sıra 13.08 milyon dolarla Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve 9.9 milyon dolarla OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu’nun katkısıyla toplam 30.05 milyon dolarlık bütçeyle yürütülecek. Proje çerçevesinde uygulanması planlanan faaliyetler, seçilen köyler için hazırlanacak "Köy Kalkınma Planları" esas alınarak gerçekleştirilecek.

Yetkililer, Köy Kalkınma Planları’nın hazırlanmasında ve uygulanmasında deneyimli olan Ordu-Giresun Kırsal Kalkınma Projesi’nde çalışan personelin tecrübelerinden istifade etmek amacıyla Ordu ve Erzincan’da iki ayrı toplantı düzenlendiğini ve bu toplantılara Sivas, Erzincan, Ordu, Giresun Tarım İl Müdürlükleri’nin yetkilileri ile TEDGEM ve TÜGEM’de projeden sorumlu personelin katıldığını açıkladı.

Projenin Erzincan ayağında ilk yıl, Kemah’ın Hakbilir ve Kemeryaka, Refahiye’nin Sarıkoç ve Pınaryolu, Tercan’ın Karacaören ve Edebük, İliç’in Kuruçay, Çayırlı’nın Çaykent ve Yazıkaya ile Otlukbeli’nin Ağamçağam köyleri uygulamanın yapılacağı köyler olarak tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 19:30:23
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 13:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?