5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

35 yıl bekledikleri anahtara kavuştular

Erzincan'da 1972 yılında temeli atılan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 326 işyerinin anahtarları, 35 yıl sonra düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi. 

Erzincan'da 1969 yılında 7 esnafın biraraya gelerek kurduğu Sınırlı Sorumlu İmalatçılar Kooperatifi'nin projelendirdiği küçük sanayi sitesinin temeli 1972 yılında atıldı.

 Kooperatif kurulduktan 20 yıl sonra işyerleri bitme aşamasına geldiğinde, 13 Mart 1992 tarihinde Erzincan'da 6.8 şiddetinde bir deprem yaşandı. Depremde birçoğu hasar gören sanayi sitesindeki dükkanların yaklaşık 15 yıl süren ve çeşitli bürokratik engellere takılan onarımları nihayet bitirildi. Onarımı tamamlanan işyerlerinin anahtarları, Kooperatif Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi. Sanayi sitesinin temeli atıldığında 30'lu yaşlarda olan üyelerin birçoğu yaşlanmış olsa da hak sahibi oldukları işyerlerinin anahtarlarını almak için törene katıldı. Sitenin tamamlanmasına ömrü yetmeyen bazı üyelerin de çocukları ya da torunları anahtar teslim törenine iştirak etti. 

AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Sait Güler'in yanı sıra siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı anahtar teslim töreninde konuşan Sınırlı Sorumlu İmalatçılar Kooperatifi Başkanı Dursun Büyükpolat, sitenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Sanayi sitesinin büyük zorluklar altında tamamlandığını anlatan Kooperatif Başkanı Dursun Büyükpolat, sitenin tam anlamıyla faaliyete geçmesi için üyelerin de ellerinden gelen çabayı göstermesini istedi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal ve Milletvekili Karakaya'nın da birer konuşma yaptığı törende daha sonra temsili olarak 20 kooperatif üyesine anahtarları verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 16:53:10
Güncelleme :8 Ocak 2007 Pazartesi 16:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?