30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

4 yılda 113 köyün kadastrosu yapıldı

Erzincan Kadastro Müdürü Refik Yılmaz, Erzincan genelinde 2005 yılında bu yana 113 köyün kadastrosunun yapıldığını söyledi.


Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın kuruluşunun 162. Yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Türkiye’deki kadastro çalışmalarında gelinen noktaya değinen Erzincan Kadastro Müdürü Refik Yılmaz, Erzincan’daki çalışmaların da aynı paralelde yürütüldüğünü ifade etti. Açıklamasında, ildeki kadastro çalışmalarına yer veren Refik Yılmaz, Erzincan’da, biri merkez, diğeri Refahiye ilçesinde olmak üzere 2 kadastro müdürlüğü ile Merkez ve ilçelerde kurulu olan 9 tapu sicil müdürlüğü aracılığıyla hizmet verdiklerini kaydederek, İliç hariç bütün tapu sicil müdürlüklerinin ülke genelindeki otomasyon ağına dahil edildiğini vurguladı. 2009 yılında Erzincan’da kadastro görmemiş köy kalmaması yönündeki planlamaların hedefine ulaştığını dile getiren Refik Yılmaz, kadastrosunda problemler olan birimlerin yenileme çalışmaları için şimdiden planlamalar yapıldığını belirtti.


2005 yılından bugüne kadar Erzincan genelinde toplam 113 köyün kadastrosunu tamamladıklarını açıklayan Refik Yılmaz şunları söyledi; “Erzincan Kadastro müdürlüğü olarak yılda yaklaşık 2 bin vatandaşımıza aplikasyon ,cins değişikliği ,tevhit gibi talebe bağlı işlerinde hizmet vermekteyiz.

Bunun yanında serbest çalışan Harita-Kadastro Mühendislik bürolarınca yapımı üstlenilen tescile konu haritaların kontrollük hizmeti müdürlüğümüzce yürütülüyor. Erzincan Kadastro Müdürlüğü çalışanları olarak vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini her geçen gün arttırmak gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın devletin güvencesi altındaki taşınmazlarıyla ilgili işlemlerini doğru ve süratli bir şekilde sonuçlandırması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?