30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

40. yılı kutladılar

Türkiye Gazetesi Erzincan Bölge Temsilciliği, gazetenin 40. yılı dolayısıyla il protokolüne ve basın kuruluşlarına ziyaretler düzenledi.


Türkiye Gazetesi Erzincan Temsilcisi Cumali Geleri, Yardımcısı Turgut Güner, İhlas Mağazalar Sorumlusu Osman Yaba ve Gazete Dağıtım Büro Müdürü Erkan Yenice ilk olarak Vali Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun'u ziyaret etti. Vali Abdulkadir Demir'i makamında ziyaret eden Cumali Geleri Türkiye Gazetesi'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye Gazetesi'nin 39 yıllık mazisinin başarılarla dolu olduğunu dile getiren Cumali Geleri, her zaman
ülke menfaatlerini ön planda tutan, ülkeye ve insanına zarar getirecek her türlü şeyin önünde kararlılıkla duran gazetenin ilkelerini ve kurallarına bugüne kadar hep muhafaza ettiğini söyledi. Cumali Geleri konuşmasına şöyle devam etti:
"Gazetemiz, sahibi ve kurucusu Enver Ören Bey sayesinde kurulduğu günden bu yana kendi çizgisinden ve prensiplerinden hiç bir zaman taviz vermedi. Gazetemiz, geride kalan 39 yıl boyunca, doğruluk ve dürüstlükten, insanlara saygıdan hiç ödün vermedi, bundan sonra da vermeyecek. Bunun takdirini zaten halkımız yapıyor."

"HER ZAMAN SAĞDUYULU OLDU"
Vali Abdulkadir Demir de 40 yılın çok uzun bir süre olduğunu ifade ederek, her zaman iyi bir kadroya sahip olan ve basın alanında ilkleri gerçekleştiren Türkiye Gazetesi'nin, çalışanlarının özverisi ve edinilen tecrübelerle bugünlere geldiğini söyledi. Türkiye Gazetesi'nin her zaman sağduyulu ve uzlaşmacı bir yayın çizgisi takip ettiğini, bunun da toplum barışına ciddi katkıları olduğunu kaydeden Demir, gazetenin bundan sonraki yayın hayatında başarılarının devamını diledi. Türkiye Gazetesi'nin
bünyesinden çıkan kuruluşların da önemli başarılara imza attığını söyleyen Vali Demir, bunlardan birisinin İhlas Haber Ajansı olduğunu ifade ederek, "Eskiden gazetecilik İstanbul'dan yapılıyordu. İHA ile bu durum değişti. Artık insanlar Anadolu'nun en ücra köşelerinden bile haberdar oluyorlar" dedi. Ziyarette, Cumali Geleri 40. yıl hatırası olarak Vali Demir'e üzerinde Erzincan'a özgü el işlemeli bakır bir tabak hediye etti.
Cumali Geleri ve mesai arkadaşları daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ı makamında ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyarette, Türkiye Gazetesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Başkan Çakır, bir gazetenin hayatında 40 yılın çok önemli bir süre olduğunu belirtti. Başkan Çakır, her zaman kendisine ilkeli ve dürüst bir yayın çizgisi benimseyen Türkiye Gazetesi'nin hiçbir şartta bu çizgisinden taviz vermediğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Cumali Geleri
ziyarette Çakır'a 40. yıl hatırası olarak yine el işlemeli bakır bir tabak hediye etti.
Cumali Geleri, Belediye Başkanı Çakır'ın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun'u da makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünal Tuygun da, Türkiye'de elden dağıtılan ilk gazetenin Türkiye Gazetesi olduğunu hatırlatarak, gazetenin Türk basınına uzun yıllar boyunca önemli katkılar sağladığını vurguladı.
Protokol ziyaretlerinin ardından ildeki basın kuruluşlarını ziyaret eden Türkiye Gazetesi Temsilcisi Cumali Geleri ve İhlas yöneticileri, Öz-Söz Gazetesi Sahibi Kazım Erdem Özsoy, Doğu Gazetesi Sahibi Halil İbrahim Özdemir, Doğu Gazetesi Yazarı Ahmet Dumlu, Doğan Haber Ajansı Erzincan Temsilcisi Recep Demirci, Gündem 24 Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Coşkun Menek, Haber-Can Gazetesi'nin Sorumlu Müdürü Haluk Uçar ve Yazı İşleri Müdürü Yasin Köz, Erzincan-Net Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Aydemir, Erzincan
Radyo Televizyonu (ERT) Müdürü Özcan Özel, Can Tv Genel Yayın Müdürü Muhammet Kösem'i ziyaret ederek 40. yıl sevincini paylaştı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 14:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?