22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

42 bin öğrenci tatile girdi

Erzincan'da 2007-2008 eğitim öğretim yılı okullarda düzenlenen karne ve mezuniyet törenleriyle sona erdi.

İl genelindeki 220 okulda öğrenim gören 42 bin öğrenci ile 2 bin 500 öğretmenin yaz tatiline girdiği Erzincan'da, Vali Ali Güngör ve Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek'in katıldığı karne töreni Barbaros Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Okulda birinci sınıf öğrencilerinin sınıfına giren Vali Ali Güngör, burada sınıf öğretmeni ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ali Güngör ve Sami Zeybek daha sonra minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Müşir Zeki Paşa İlköğretim Okulu'nda da karne töreni düzenlendi. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Okul Müdürü Talip Atalay, “Karneler her ne kadar öğrecilere verilse de aslında anne ve babalar da o karnelerde kendilerine pay çıkarmalı. Anne ve babalar, zayıfı olan çocuklarına kızıp, azarlamak yerine o kırık notların ne şekilde telafi edileceğini düşünmeli. Hiçbir şey çocuklarımızın kalbini kırmaya, onları incitmeye değmez.” diye konuştu.

Erzincan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen törenine de hem karne heyecanı hem de okullarına veda eden öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreninin heyecanı yaşandı. Pazar günü zorlu bir sınava girecek olan lise son sınıf öğrencilerine karnelerini veren Okul Müdürü Tuncay Taplı, “Bütün öğrencilerimizi üniversite sıralarında görmek bizim en büyük arzumuz. Öğrencilerimizin, öğretmenlerinin ve ailelerinin onlara verdiği emeğin karşılığını mutlaka vereceklerine inanıyorum.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?