3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

450 bin çiçek dikildi

Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptığı yeşillendirme ve park alanı çalışmaları ile çevre illere örnek olmaya devam ediyor. Her geçen yıl hizmet çıtasını biraz daha yükselten Park ve Bahçeler Müdürlüğü Erzincan genelinde bu yıl 6 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdiresi Funda Birol yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Erzincan genelinde bu yıl 450 bin adet çiçek dikiminin gerçekleştirildiğini de ifade etti.

Birol; “Erzincan genelinde yaptığımız çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte refüjlerde ve mevcut alanlarda bulunan 450 bin adet çiçeklerimizi yeniledik. Ayrıca orta refüjlerin kalıcı bitkilerle donatılması çerçevesinde 400 adet süs bitkisi diktik. Şehrimizin daha yeşil ve modern bir görünüme kavuşturulması çalışmaları içerisinde il genelinde 6 bin adet fidan dikimini de gerçekleştirdik. Yine 2012 yılı içerisinde park alanlarının yapımına da hız verdik. Kırklar Caddesi, Ergenekon Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Mahallesinde birer adet parkın yapımını tamamlandı. Aslanlı Mahallesinde ise 2 adet parkın yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Devlet Demir Yolları oto parkı revizyondan geçirilerek yeşillendirildi. Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi acil girişi ve refüjü yapılarak daha modern bir görünüme kavuşturuldu. Şehrimizdeki kurumlarla tam bir uyum ve iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar doğrultusunda okullarımızın ve camilerimizin çevre düzenlemelerini yaptık. Bunlardan ayrıca yine bu yıl içerisinde SGK, Orhan Yöney, Demirken ve Kurutilek kavşaklarının yapımını gerçekleştirerek daha güzel bir görünüme kavuşturduk. Mahallelerimizde bulunan mevcut parklarımızın revizyon ve bakımının yanı sıra yine 2012 yılı içerisinde her mahalleye yeni bir park yapacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2012 Perşembe 18:16:07
Güncelleme :19 Temmuz 2012 Perşembe 17:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?