30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

5 kişiye hayat verdi

Beylik tabancasının ateş alması sonucu başından ağır bir şekilde yaralanan şahsın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından bağışlanan organları 5 kişiye hayat verdi.

Erzincan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam savaşı veren Talat Demir(37), 13 Mart 2009 tarihinde beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu ailesinin onayı ile organları bağışlanarak beş ayrı hastaya hayat verdi. Organ transferi için ailenin onayının alınmasının ardından Atatürk Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat ve ekibi iki saat süren ameliyat sonucu Talat Demir'den böbrekleri, karaciğeri ve kalp kapakçıklarını başarılı bir şekilde aldı. Özel çantalar ile taşınan organlar süratle hasta sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. Alınan organlardan böbrekler ve karaciğer, Erzurum'da organ nakli bekleyen 4 hastaya kalp kapakçıkları ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde organ nakli bekleyen başka bir hastaya ulaştırıldı. Yaşadığı acı olayın ardından beyin ölümü gerçekleşen Talat Demir'in organ nakli bekleyen beş hastaya hayat verdiği öğrenildi.
Erzincan'da organ naklinin ilk kez gerçekleştirildiği ve Erzincan'ın Erzurum'dan sonra Doğu Anadolu Bölgesi'nde ikinci il konumunda olduğu belirtilirken operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği öğrenildi. Acil organ nakli bekleyen 5 hastaya umut olan Talat Demir'in cenazesi yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere ailesi tarafından memleketi Giresun'a gönderildi.

SİLAHINI EMNİYETE ALIRKEN KENDİNİ VURDU

Erzincan'a 116 km uzaklıkta bulunan Giresun'un Çamoluk ilçesinde 09 Mart 2009 günü akşam saatlerinde meydana gelen silahla yaralanma olayında Talat Demir başından ağır bir şekilde yaralanarak Erzincan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılmıştı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki evine gelen Talat Demir üzerinde bulundurduğu beylik tabancısını çıkardıktan sonra emniyetini almak isterken henüz bilinmeyen bir sebepten tabancanın ateş alması sonucu başından ağır bir şekilde yaralanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:38:57
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 12:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?