4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

65 metrelik buzula Türk Bayrağı diktiler

Erzincan’ın Çağlayan Beldesi’nde dağcılar, kış aylarında suların dev buz sarkıtlarına dönüştüğü Girlevik Şelalesi’nde başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Dağcılar, Erzincan’ın gelecekte doğa sporlarının merkezi olacağı görüşünde birleşti.

Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı Yılmaz Ünal başkanlığındaki 5 kişilik ekip, Erzincan’a 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesi’nde bulunan Girlevik Şelalesi’ne önce kısa bir keşif gezisi yaptı. Hazırlıklarını tamamlayan dağcılar, gerekli emniyet tedbirlerini aldıktan sonra ellerindeki Türk bayrağı ve Dağcılık Federasyonu flamasıyla, zeminden 65 metre yükseklikteki Girlevik Şelalesi’nden başarılı bir iniş gerçekleştirdi. İnişin ardından EDKİK Başkanı Ünal, buz kramponları ve özel ekipmanlar kullanarak 20 metre yüksekliğindeki dev bir buz kütlesine tırmandı.

Dağcıların buzul tırmanışını izlemek için şelaleye gelen Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Gencal da, profesyonel dağcıların yardımıyla dev buz kütlesinden aşağı başarılı bir iniş gerçekleştirdi. İniş sırasında zaman zaman ayağı kayan ve dengesini kaybeden Prof. Dr. Gencal, buna rağmen inişini emniyetli bir şekilde tamamladı. Buzul inişinden büyük zevk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Gencal, daha önce de çeşitli sportif faaliyetlere katıldığını, ancak ilk kez bu kadar zevk ve heyecan duyduğunu dile getirdi.
EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal ise, emniyetli bir şekilde tırmanışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Erzincan’ın gelecekte doğa sporlarının merkezi olma yolunda buzul tırmanışlarının çok önemli bir etkinlik olduğuna inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 15:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?