5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

74'lük nine oğluna işi istedi

Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere memleketi Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ilçe ve beldeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Yıldırım, ziyaretleri esnasında vatandaşlarla ilginç diyaloglar yaşadı.


Bayramın son gününde Tercan ve Çayırlı ilçeleriyle birlikte Altunkent, Mercan ve Çadırkaya beldelerini AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve çok sayıda partiliyle birlikte ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşlarla bayramlaşarak sorunlarını dinledi. Çayırlı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'ı partililerle birlikte makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, kendisiyle görüşmek isteyen 74 yaşındaki Zöhre Satikle ilginç diyaloğa girdi. Çayırlı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Rahmi Satik'in 74 yaşındaki 8 çocuk annesi Zöhre Satik, makam odasına girerek Bakan Yıldırım'la görüşmek istediğini belirtti.

Bakan Yıldırım'ı tanımayan ve çevredekilerin yardımıyla bakanla tanıştırılan Zöhre Satik, yanında getirdiği çiçeği Bakan Yıldırım'a hediye etti. Yaşlı nineyi makamda yanına oturtan Yıldırım, nineden vatandaşın isteklerini dinlemesini istedi. Ancak Zöhre Satik, Bakan Yıldırım'dan oğlu için iş istedi. Çayırlı Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan ve Türkiye'de iş bulamaması sebebiyle Irak'ın Kerkük kentinde bir Amerikan şirketinde sağlık memuru olarak çalışan Barış Satik'a (24) iş isteyen Zöhre nine, uzun uzun Bakanın boynuna sarılarak öptü. Üzerine aldığı ihramla Belediye Başkanı'nın makamına gelen ve Bakan Binali Yıldırım'dan oğlu için iş isteyen Zöhre Satik, bakan oğlu için söz aldıktan sonra mutlu bir şekilde ayrıldı.

BAKAN YILDIRIM ÇAYCILIK YAPTI

Bayramın son gününde ilçe ve beldelerde vatandaşlarla bayramlaşmak için yaklaşık 280 kilometre yol kat eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çadırkaya beldesinde girdiği bir çay ocağında vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, sobanın üzerinde bulunan tarçın dolu çaydanlıkla beraberinde gelenlere tarçın ikram etti.
Çay ocağı işletmecisinin işini yapan Bakan Yıldırım, çay oçağı işletmecisine kendisinden iyi bir çırak olup olamayacağını sordu. Bunun üzerine 'olursunuz' yanıtı aldı. Vatandaşlar ise 'Sizin en iyi yapacağınız iş bakanlık' diyerek çaycının dilinin sürçtüğünü belirttiler.


Eksi 4 derece soğuk sebebiyle girdiği çay ocağında, sobanın başında ısınan Bakan Yıldırım, eline aldığı tarçın demliğiyle kendisini takip eden gazetecilere de ikramda bulundu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi geldiği Erzincan'da, bayramın sona ermesiyle birlikte Ankara'ya hareket etti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 09:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?