30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

8 bin kişiye 5 ton aşure dağıtıldı

Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Şubesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle 8 bin kişiye 3 ton kavurma ve 5 ton aşure dağıtıldı.

Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Şubesi tarafından Cemevi'nde düzenlenen programa, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Adli Yargı Komisyon Başkanı Nuh Kalkan, Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, İl Müftüsü Mustafa Uçar ve çok sayıda davetli katıldı.

Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, yemeğin ardından yaptığı konuşmada Aleviler açısından Muharrem ayının büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Biz Aleviler o yüce ehlibeyt yolunun yolcularıyız. Kuşkusuz ehlibeytin yolunda yürüyenler kurtuluşa erenlerdir. Zira ehlibeyti sevmek Allah'ı sevmektir. O halde ne mutlu ehlibeyt sevenlere, ne mutlu o kutlu yolda yürüyenlere, o kutlu ehlibeyt sevgisini yol gösterici edenlere" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Abdulkadir Demir ise Türk milleti olarak ehlibeyte büyük değer verildiğini kaydetti. Vali Demir, "Ehlibeyt denilince Türk milletinin burnunun direği sızlar, her kesimden insanın ehlibeyte saygısı vardır. Bu birliktelik bu güzel gönül kardeşliği Erzincan'da güzel günlere götürecek" diye konuştu.

Tören kapsamında 12 çeşit yiyecekten oluşan 5 ton aşure, 3 ton kırmızı etten hazırlanan 700 kilogram kavurma, pilav ve ayran Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Cemevi'nde 8 bin kişiye ikram edildi.

Yapılan duaların ardından protokol üyeleri cemevinde ayrılırken dışarıda bekleyen yüzlerce vatandaş, biranda içeri girmek isteyince kısa süreli izdiham yaşandı. Özellikle içeri girmeyi bekleyen bayanlar, cemevi yönetimi tarafından yapılan uyarılara rağmen sıkıntı yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?