30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

8 Mart kutlanıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Erzincan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Erzincan’daki ilk etkinlik KESK’e bağlı Eğitim-Sen Erzincan Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-Sen’in programına sendika üyelerinin yanı sıra, Demokratik Toplum Partisi (DTP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve bazı sol grupların üyeleri destek verdi. Eğitim-Sen Erzincan Şubesi Kadın Komisyonu Üyesi Ergül Çiçek tarafından yapılan basın açıklamasında, dünyada ve Türkiye’de kadınlara yönelik uygulamalar eleştirildi.

KADIN MECLİSİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Erzincan’daki ikinci etkinlik, Erzincan Kadın Meclisi tarafından düzenlendi. Erzincan Kadın Meclisi Başkanı Fatma Öztürk’ün Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın toplantısına Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Konuşmasında, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan bir araştırmaya göre; dünyadaki işlerin yüzde 66’sının kadınlar tarafından yapıldığını ifade eden Fatma Öztürk, Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak yüzde 10’una, dünyadaki mal varlığının ise ancak yüzde 1’ine sahip olduklarını belirterek, işlerin yüzde 36 sını gören erkeklerin ise elde ettikleri gelirin yüzde 90, sahip oldukları mal varlığının da yüzde 99 olduğunu söyledi. Fatma Öztürk, “İşte biz kadınların toplum içerisinde omuzladıkları yüke rağmen elde ettiğimiz statü bu rakamlarla çok iyi ortaya konulmaktadır.” Dedi.

AK PARTİLİ KADINLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYLA BULUŞTU

Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı da Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzincan Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Keleş, Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, partililer ve çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yüksel çakır ve Ak Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle birer konuşma yaptı. Yüksel Çakır konuşmasında, Erzincan için çok prestijli projelerinin olduğunu belirterek, başta kadınlar olmak üzere herkesin desteğini beklediklerini söyledi.

MHP’DE KATILIM TÖRENİ

Ak Parti’nin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi de (MHP) Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Ordu Caddesi’ndeki seçim ofisinde bir program gerçekleştirdi. MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Erkan Karaman’ın eşi Sedika Karaman’la birlikte katıldığı programda çeşitli partilerden MHP’ye katılan kadınlara MHP İl Başkanı Avni Altınova tarafından parti rozeti takıldı. Programda MHP Belediye Başkan Adayı Erkan Karaman eşi Sedika Karaman ve diğer kadınlara karanfil vererek kadınlar gününü kutladı.

KADINLARA HAKLARI ANLATILDI

Erzincan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı 13 Şubat Toplum Merkezi’nde organize edilen bir toplantıda da uzmanlar tarafından kadınlara hakları anlatıldı. Toplum Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Erzincan Üniversitesi (EÜ) Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ayşe Nur Şahin ve Erzincan Barosu Avukatlarından Şeyda Nur Adıgüzel konuşmacı olarak katıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yaşar Budak, Toplum Merkezi Müdiresi Asiye Özdemir ve davetli kadınların katıldığı toplantıda, EÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ayşe Nur Şahin, “Türk Medeni Kanunu’nda Kadın Hakları”, Avukat Şeyda Nur Adıgüzel de, “Kadının Kanunen Korunması” konularında bilgiler verdi. Katılımcı kadınların konuşmacılara merak ettikleri konularda sorular yönelttiği toplantı sonunda Toplum Merkezi görevlileri tarafından kadınlara çiçek verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 17:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?