30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

9 Ocak'ta Filistinli'yiz

Erzincan Müftüsü Mustafa Uçar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde 9 Ocak Cuma günü Erzincan'daki tüm camilerde Filistin halkı için yardım toplanacağını söyledi.

Müftü Mustafa Uçar, Filistin halkı için gerekli yardım paralarının Cuma namazını müteakip toplanacağı ifade etti. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağıran Uçar, "Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda sivil ve masumlar öldürülüyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda yardım kampanyası başlattı. 9 Ocak'ta Cuma namazı çıkışında tüm camilerimizde yardım toplanacaktır" dedi.
Gazze'de yaşanan olaylar karşısında, bölgedeki insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için yarından itibaren yurtiçinde ve yurtdışında 'Filistin Halkına Yardım Kampanyası' başlattıklarını ifade eden Müftü Uçar, "Biz insani duyarlılığı harekete geçirebilmek için, kamuoyunu ve insanımızı böyle bir duyarlılığa davet ediyoruz. Milletimiz bu sınavları hep başarıyla vermiştir Filistin halkı için açtığımız bu kampanyaya milletimiz yürekten, bütün imkanlarıyla katılacaktır. Bizde bunu son kuruşuna kadar, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yarın başlayacak olan kampanya 1 hafta sürecek. Pazartesi gününden itibaren tüm camilerimiz de ayrıca vakfımız tarafından açılan hesap numaralarının yanı sıra internet aracılığıyla da yardım yapılabilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 19:34:27
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 10:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?