8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

AÇSAP Merkezi yenilendi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Anne ve Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Merkezi’ndeki modernizasyon çalışmaları devam ediyor.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Sağlık Bakanlığı’nın "Anne ve Bebek Ölümlerini Önleme Projesi" kapsamında, Erzincan AÇSAP Merkezi’nde gerekli tadilat ve modernizasyon çalışmalarının başlatıldığını belirterek, merkezin "Bebek Dostu Birinci Basamak Kurumu" olma özelliğine kavuşturularak daha aktif hale getirildiğini söyledi. Merkez bünyesinde, kadın hastalıkları, genetik rehberlik ve ikinci ağız-diş sağlığı polikliniklerinin açılmasının planlandığını anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, bunun için gerekli olan altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Dr. Mesut Turan, "Bu çalışmalar çerçevesinde merkezimizdeki ağız-diş sağlığı ünitesi yeniden yapılandırılarak daha aktif hale getirilirken, ikinci bir diş ünitesinin de faaliyete geçirilmesi için çaba gösteriyoruz. Amacımız; diş sağlığı koruyucu diş hekimliği hizmetini arttırmaktır" dedi.

Anne, bebek ve küçük çocuklara Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlara göre hizmet veren AÇSAP bünyesinde Genetik Rehberlik Polikliniği’nin de yakın bir zamanda hizmete gireceğini ifade eden Dr. Mesut Turan, "Bu polikliniğimizin açılmasındaki amaç; genetik hastalıklarla ilgili rehberlik hizmeti sunmaktır. Ayrıca anne adaylarını, genç yaştaki doğumların riski, akraba evliliği, gebelikleri zamanında tespit edip doğum öncesi tanı için yönlendirilmesi ve risk faktörlerini tanıyıp önlem almaları konularında bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla gerekli genetik poliklinik ve laboratuar hizmetlerini daha da güçlendireceğiz" diye konuştu

Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 11:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?