5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Aday memurlara eğitim

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde 2006 ve 2007 yılları içinde göreve başlayan aday memurları düzenlenen bir program çerçevesinde eğitime tabi tutuluyor. 

Tarım İl Müdürlüğü'nde başlayan ve 5 gün sürecek olan eğitimlere son 1 yıl içerisinde göreve başlayan ziraat mühendisi, veteriner hekim, ziraat teknisyeni ve veteriner sağlık teknisyenleri katılıyor. Toplam 23 memur adayının katıldığı eğitim seminerinin ilk gününe aday memurların yanısıra Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Başmüfettişi Fatih Köseoğlu, İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır ve şube müdürleri de katıldı. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, aday memurlarının eğitiminin önemine değindi. Son dönemde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından İl Müdürlüğü emrine atanan memur adaylarının ilçe müdürlüklerindeki eleman sıkıntısının giderilmesi açısından son derece faydalı olduğunu belirterek, memur adaylarına hitaben şunları söyledi, "Bu seminerin ardından adaylığınız kalkacak. Sizlerin görevi; ilçelerinizde bakanlığımızca yapılan çalışmaları en iyi şekilde yürütmek, kaymakam ve diğer daire amirleriyle işbirliği içerisinde başarılı çalışmalar yapmak ve bir devlet memuru olduğunuzu unutmadan görevinizi layıkıyla yerine getirmektir. Öğrenmeniz gereken en önemli nokta bir devlet memurunun sorumluluklarının ve görevinin ne olduğudur. Seminer süresince eğitimci arkadaşlarımız bunları size anlatacaklar" diye konuştu. 

Abdulbaki Şahin'in ardından konuşan Bakanlık Başmüfettişi Fatih Köseoğlu da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çalışmalarının ülkede büyük bir alanını kapsadığını belirterek, "Bitkisel üretimden hayvansal üretime, her türlü hastalığa kontrol hizmetlerine kadar çok geniş bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu durumda omuzlarımızdaki sorumluluk da artmış oluyor. Görevimizi yerine getirirken bu sorumluluğun bilincinde olmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra aday memurların eğitim semineri başladı. Cuma günü sona erecek semirlerde, İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır, İdari Mali İşler Şube Müdürü Bülent Akçay, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Durbaba Budak ve Kontrol Şube Müdürü Özcan Tekin tarafından Bakanlığın işleyişi ve görevleri hakkında bilgiler verilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?