30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Adliyede linç girişimi

Erzincan'da 11 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen bilezik cinayetinin zanlısının mahkemeye çıkarılışı sırasında olaylar meydana geldi.


Bahçelievler Mahallesi 54. Sokak'taki evinde vahşice bir cinayete kurban giden 3 çocuk annesi Güler Vural'ı bilezikleri için öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İ.M.'nin(29) bugünkü duruşması öncesinde olaylar çıktı. İ.M.'nin adliyeye getirilişi sırasında maktulun yakınları zanlıya saldırmak istedi. Zanlıyı tutuklu bulunduğu cezaevinden adliyeye getiren aracın etrafını saran maktul yakınlarının, adliyenin arka kapısından içeriye sokulmak istenen zanlıya saldırmak istemesi üzerine güvenlik güçleri zor anlar
yaşadı.

POLİS BİBER GAZI KULLANDI
Olaylarda polis ve jandarmalar öfkeli kalabalığı engellemek için biber gazı kullandı. Sıkılan biber gazından maktulun yakınları ve polisler etkilendi. Bu sırada zanlıya saldırmak isteyen maktulün eşi Tuğrul Vural olaylar sırasında bir polisin copunu aldı. Araya giren diğer sivil polisler öfkeli kocanın elinden copu geri aldı. Vahşi cinayete kurban giden Güler Vural'ın 14 yaşındaki oğlu Ahmet de zanlının içinde bulunduğu cezaevi aracını tekmeledi. Bu sırada cezaevi aracı kapıya iyice yanaştırıldıktan sonra zanlı adliyeden içeri alındı. Polisin gruptan bazı kişileri gözaltına almak istemesi maktul yakınlarının tepkisine neden oldu.


Güvenlik güçlerin sakinleştirmekte zorlandığı öfkeli kalabalık zanlıya adliye çıkışında da saldırmak istedi. Cezaevi aracıyla adliyeden uzaklaştırmaya çalışılan cinayet zanlısına saldıran kalabalığa bu kez çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Cinayet zanlısını taşıyan cezaevi aracı polisin olayları kontrol altına almasının ardından adliyeden uzaklaştı. Bu sırada kalabalıktan bazıları basın mensuplarına tepki gösterdi.

SANIĞA, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS
Öte yandan, cinayet zanlısı İ.M. çıkarıldığı ilk duruşmasında, Türk Ceza Kanunu'nun 82. Maddesi'ne göre, nitelikli adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse ve ayrıca gasp ve yağma suçundan 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Türk Ceza Kanunu'na göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlünün hayatı boyunca devam ediyor ve çıkacak aflardan yararlanamıyor.

İha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 15:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?