4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Ağlatan veda

Ankara Vali yardımcılığı görevine atanan Faruk Işık, dün Valilik önünde yapılan uğurlama töreninin ardından Erzincan’dan ayrıldı.

Kendisini uğurlamaya gelenler ile tek tek vedalaşan Vali Yardımcısı Faruk Işık, Erzincan’dan ayrıldığı için üzgün olduğunu ifade etti.

Uzun yıllardan bu yana Erzincan Vali Yardımcılığı görevini yürüten Faruk Işık dün Yeni görev yeri Ankara’ya uğurlandı. Erzincan valilik binası önünde Ankaraya gitmeden önce Erzincanlılar ile ve çalışma arkadaşlarıyla vedalaşan Faruk Işık ve ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Tayin kararı çıktıktan sonra veda ziyaretlerine başlayan Vali yardımcısı Faruk Işık dün Erzincan’dan ayrıldı. Faruk Işık’ı Ankara’ya uğurlamak için Vali Refik Arslan Öztürk ile Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ta hükümet konağında hazır bulundu.

Hükümet Konağı önünde kendisini uğurlamaya gelenlerle bir bir görüşen Işık, herkesle ayrı ayrı görüşüp vedalaştı. Özellikle 5 yıldan buyana emrinde çalışan memurlar ile görüşen Işık gözyaşlarına hakim olamayan memurları teselli etmeye çalıştı.

Vali Yardımcısı Faruk Işık son olarak Vali Refik Arslan Öztürk ile vedalaştı. Vali Öztürk’ün elini öpmekte ısrarlı olan Işık, Öztürk’ün karşı çıkması üzerine bu isteğinden vazgeçti.

Atamasından ötürü mutlu olan, ancak ayrıldığı Erzincan sebebiyle mutluluğu yarım kalan Faruk Işık’ın eşi Meral Işık’ta “kendi memleketimiz olarak gördüğümüz Erzincan’dan ayrılmak zor geliyor. Ankara’ya işi düşen Erzincanlıları bekliyorum. Bizim Erzincanlıları sevdiğimiz gibi onlar da bizi seviyormuş. Bu uğurlama töreni de bizim için ayrı bir sürpriz oldu” dedi.

Koyu Fenerbahçeli olan Vali Yardımcısı Faruk Işık’a uğurlama töreni esnasında kendisine Galatasaray şapkası hediye edildi. Faruk Işık’ın eşi Meral Işık’ta uğurlama törenine katılanlar ile tek tek görüşerek helalık istedi.

Ankara’ya gitmek üzere araca binen Meral ışık göz yaşlarına hakim olamadı. Son kez 5 yıl görev yaptığı hükümet konağına bakan Vali Yardımcısı Faruk Işık, özel aracına binerek ailesi ile birlikte bundan sonra görev yapacağı Ankara’ya doğru yola çıktı.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 11:08:18
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 12:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?