30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Ahilik Haftası etkinlikleri sürüyor

ERZİNCAN’DA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlikler çerçevesinde Erzincan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ruhi Akman, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal ve oda başkanları Erzincan Valisi Abdulkadir Demir’ i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Ruhi Akman; “12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftasının ilkini geçen yıl kutlamıştık. İkincisini de bu yıl kutluyoruz ve bundan sonrada kutlamalarımıza devam edeceğiz. Bu yıl yılın Ahi’ si seçilecek ve Kırşehir de ilimizi temsil edecek. Yapılan program çerçevesinde de valimizi ziyaret ettik” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal; “ Ahilik dürüstlük, kardeşlik, mertlik, vatan severlik Türk ve İslam kültüründe güzel ahlaklı insan demektir. Kişi mesleğinde iyi yetişmeli, sanat sahibi iş ahlakına sahip mesleki olarak hata yapmamalıdır. Eğitim okulla bitmez bütün hayat boyu sürer. Ahi eline, diline hakim olmalıdır” diye konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan Vali Abdulkadir Demir; “Erzincan’da müthiş bir heyecan var. Toplumda bir beklenti var, güzelliklerde bir yarış var. Bu yarışta esnaf odasının pozisyonu ve durduğu yer bizim için çok önemlidir. Esnaf odası ve onun temsil ettiği camia olmadan Erzincan’da başarı söz konusu değil. Yaptığımız tüm çalışmalarda esnaf odaları hep yanımızda sağ olsunlar. Bizde esnaf temsilcilerine danışmadan görüşmeden yapacağımız hiçbir çalışmaya karara vermiyoruz. Kararlarımızı istişare ederek veriyoruz. Erzincan’ın hakikaten beklentisi çok.

Esnafın Erzincan’dan beklentisi çok, Erzincan’ında gelecek açısından esnaf ve temsilcilerinden beklentisi çok. Özellikle Üniversitemizin yeni kurulması, sanayideki gelişmeler, tarımdaki gelişmeler, diğer kamu sektörlerindeki yeni yatırımlardan dolayı Erzincan’da yeni yeni sektörler oluşacak. Bu oluşan sektörlerde mutlaka kaliteyi artırmamız gerekecek. Bunun hazırlığını yapmamız gerekiyor. Eğer bunun hazırlığını iyi yapamazsak bu fırsatı Erzincan olarak kaçırmış oluruz. Sivil toplum örgütleri çağdaş toplumlarda vazgeçilmez bir unsurdur. Yapılacak iş çok ama başaracağımıza inanıyoruz. Herkes buna katkı sağlarsa bu işlerimizi en kısa sürede gerçekleştirebiliriz. Ahilik haftası bu anlamda bu heyecanla örtüşecek bir noktaya geldi” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal günün anısına Erzincan Valisi Abdulkadir Demir’ e üzerinde kendi fotoğrafının işlenmiş olduğu bakır tabak ve yine üzerinde kendi isminin yazılı olduğu tespih hediye etti.

ERZİNCAN’DA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 09:29:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 10:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?