30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Ahilik Haftası kutlanıyor

ERZİNCAN’DA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde ESOBB üyeleri Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ı makamında ziyaret etti. ESOB Başkanı Ünal, Rektör Büyükkasap’a el yapımı minyatür fayton hediye etti

Ahilik Haftası etkinlikleri Erzincan’da sürüyor. Etkinlikler kapsamında ESOBB üyeleri Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ı ziyaret ettiler.

Sohbetin ardından bir konuşma yapan Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Ünal, iki yıldır kutladıkları Ahilik Haftası’nda Ahilik Kültürü’nü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek; “Kişi mesleğinde iyi yetişmeli, sanat sahibi iş ahlakına sahip mesleki olarak hata yapmamalıdır. Eğitim okulla bitmez bütün hayat boyu sürer. Ahi eline, diline hakim olmalıdır” diye konuştu.

Erzincan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ise kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunun altını çizerek; “Benim için bu ziyaretin anlamlı olmasının üç boyutu var. Birincisi Ahilik Haftası, gerçekten esnafın, sanatkarın, ticaretle uğraşanın ahlak, edep kuralları dahilinde kurumsallaştırdığı kutsal bir müessese Ahilik Teşkilatı. Bunun Anadolu’da yaşanması, yaşatılması bu kültürün gelecek nesillere aktarılması ticaretin sağlıklı büyümesi ve yürümesi açısından çok önemli. İkinci boyutu ise benimde bir esnaf çocuğu olmam. Gerçekten eğitim ve öğrenim hayatında çok önemli başarılar elde ettim ama ben bir esnaf çocuğu olduğumu bütün bu kariyerimin üzerinde tuttum. Dolayısıyla böyle anlamlı bir haftada esnafımızın bu ziyareti çok duygulu anlamlı geldi. Üçüncü ve önemli olan Erzincan Üniversitesi kurulduğundan beri ilkeleri arasına bu şehri şehir yapan, bu kenti kent yapan önemli olguların, önemli kurumların başında esnaf ve sanatkarlarının geldiğine inanmıştım. Çünkü esnaf ve sanatkarlar gerçekten şehri şehirleştiren, kenti kentleştiren ve o kulvarda yarışa sokan kültürü yaşatan müesseselerdir. Geçmişte de söyledim her esnaf sokağı bir okul gibidir. Her esnaf sokağının kendine göre gelenekleri görenekleri ve kültürü vardır. Bunların hepside dürüstlük, edep, terbiye ve sanatı daha ileriye götürebilmek için gelişmişliğe verilen önemi içermektedir. Erzincan da da Esnaf ve Sanatkarlar Odası bizimle olan diyaloglarında eğitime, bilime ve şehrin gelişmişliğine üniversitenin gücüne her zaman inanmışlardır. Bizim de bakış açımız bu kuruma ve bu kurum içerisinde ki değerli ticaret erbaplarına karşı öyledir. Hediyeleri için teşekkür ediyorum. Onların verdiği hediyede bile bir anlam vardır. Bu hediyede diyor ki Üniversitemiz geleneklerinden ayrılmasın, eskiye bağlılıklarından hiç kopmasın diyor. Yanımızda devamlı yer aldıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, üzerinde Ahi Ervan’ın sözlerinin bulunduğu bir bakır tabak ve Erzincanlı demirci ustalarının yaptığı minyatür faytonu Erzincan Üniversitesi Rektörü Erdoğan Büyükkasap’ a hediye etti.

ERZİNCAN’DA AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:43:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?