30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Ahilik kültürü konulu konferans

ERZİNCAN’DA AHİLİK KÜLTÜRÜ KONULU KONFERANS

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Erzincan Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanlığı tarafından “Ahilik Kültürü” konulu bir konferans düzenlendi.

Ahilik Haftası etkinlikleri Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da devam ediyor. Erzincan Üniversitesi Kelkit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karanlık tarafından Ahilik Kültürü konulu bir konferans verildi.

ESOB başkanlarının yanı sıra Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın da katıldığı konferansta Erzincan Üniversitesi Kelkit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karanlık tarafından ahilik kültürü hakkında bilgiler verildi.

Ahilik kültürünün Türklere has bir kültür olduğunu ifade eden Karanlık, Dünyanın başka bir yerinde bu kültüre has özelliklerin olmadığının altını çizdi. Geçmişten gelen Ahiliğin esnaf ve sanatkarın birlik ve beraberliğinin yanı sıra dayanışmasına da örnek olduğunu söyledi.

Konferansın ardından Erzincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen ‘Şed bağlama’ konulu tiyatro gösterisi sergilerinde. Program el sanatları sergisinin gezilmesi ve ahilik pilavının yenilmesinin ardından sona erdi.

ERZİNCAN’DA AHİLİK KÜLTÜRÜ KONULU KONFERANS
ERZİNCAN’DA AHİLİK KÜLTÜRÜ KONULU KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 09:38:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 10:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?