30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

AKP adayından AB projeleri

AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, il merkezinde bulunan taksi durakları,minibüs terminalleri ve büfeleri Avrupa Birliği standartlarına getirmek için yeni bir proje geliştirdiklerini ve bu projeyi 2009 yılı içerisinde hayata geçirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Özellikle taksici esnafından bu yönde kendisine gelen talepleri dikkate aldığını ifade eden Yüksel Çakır, taksici esnafının bu isteklerini, "Erzincan Ergan Dağı Projesi’nin hayata geçmesiyle beraber Avrupa Birliği standartlarına uygun bir şekilde bizde taksicilik yapmak istiyoruz. Taksi duraklarımızın en iyi şekilde dizayn edilmesini, taksilerimizin de bu şekilde yenilenmesini istiyoruz.” şeklinde dile getirdiğini belirterek, “Taksi durağı ziyaretlerimizde taksici arkadaşlarımızla konuşurken kendileriyle çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunduk. Bu ziyaretlerde taksici esnafından bize gelen fikirler tabii ki gayet mantıklı ve makuldür. Çünkü il dışından gelen vatandaşlarımızın, misafirlerimizin şehrin vizyonunu ve genel görüntüsünü, standardını algılaması adına kullandığı en önemli araçlardan bir tanesi taksilerdir. Dolayısıyla biz bu hususta arkadaşlarımızla konuşup bir araştırma yaptık ve bunun kredilendirilebilir bir husus olduğunu, bu konuda da çalışma yapılması sonrasında bir netice alınabileceğini gördük. İnşallah bu proje ile beraber minibüs terminallerinin de oradaki arkadaşlarımızın hem dinlenebilecekleri, hem orda istirahat edebilecekleri, hem de kendilerini o hizmete hazırlayabilecekleri bir standarta kavuşturulabilir. Komple çevre düzenlemesiyle beraber bir kompleks haline bütün terminaller getirilebilir.”

Benzer bir çalışmanın, şehrin muhtelif noktalarında bulunan büfelerle ilgili de yapılabileceğini ifade eden Çakır, Erzincan'da özellikle belli noktalardaki büfelerin artık standart olmaktan çıktığını, bu hususta belediyenin yapacağı bir çalışmayla dışardan bakıldığı zaman o binanın büfe olduğunu anlayabileceği bir proje ile projelendirildikten sonra büfelerinde bir standarda kavuşturulabileceğini söyledi.

Çakır şunları söyledi; “Yaptığımız ziyaretlerde taksi durakları, minibüs terminalleri ve büfelerin Avrupa Birliği normlarına uygun hale getirilmesiyle alakalı olarak bir çalışma yapılmasını talep ettiler. Bu tür görüşmelerde çok güzel sonuçlar çıkıyor. Çünkü bu çalışmaların hepsini özellikle Avrupa Birliği normlarına kavuştururken yapacağımız projeler için kredi alıp, yerine getirip, onları inşa edebileceğimiz ve hizmete sunacağımız düşüncelerimiz devam edecektir. Bunun gibi bir çok ziyaretimiz, fikir alış verişimiz devam edecek ve inşallah iktidarımızın Türkiye'ye kazandırmış olduğu hizmetlerin küçük ölçekteki modellerini de biz Erzincan'a kazandırmayı arzu ediyoruz. Çünkü Türkiye'de AK Parti milletten aldığı güçle hizmet ediyor bizde Erzincanlı hemşerilerimizden alacağımız güç ile yolumuza devam edeceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 12:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?