30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

AKP'den Muharrem ayı mesajı

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NDAN MUHARREM AYI MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, "Muharrem ayı, Kerbela şehitlerini anarken, İslam Alemi’nin duyduğu derin acıyı da paylaştığı bir aydır" dedi.

Eğinlioğlu, Muharrem ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu ayın dinler ve İslam tarihinde müstesna ve çok yönlü bir yeri olduğunu belirtti.

AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu mesajında şunları kaydetti: "Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Hz. Muhammed'in sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği Muharrem ayının özellikle 10. gününün İslam aleminde ayrı bir önemi vardır. Kutsal sayılan ve matem ayı olarak da anılan Muharrem ayının bir başka özelliği de giderek geleneksel bir hüviyet taşımasıdır. Muharrem ayı, Kerbela şehitlerini anarken, İslam aleminin duyduğu derin acıyı da paylaştığı bir aydır. Muharrem ayının, dinler ve İslam tarihinde de müstesna ve çok yönlü bir yeri vardır. Bu düşüncelerle başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbela şehitlerinin ruhları için dualar okurken, bu önemli ayın tüm dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü getirmesini cenabı haktan niyaz ediyorum ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 15:52:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 20:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?