22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Alevi ve Sünniler cemevi temeli attı

Erzincan'ın Mollaköy beldesinde yapımına başlanılan cemevi ve sosyal tesislerin temel atma törenine çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katıldı. Şehir merkezine 15 kilometre mesafedeki Mollaköy'deki tören, Alevi-Sünni kardeşliğini bir kez daha ortaya koydu.

Törende konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, kültürel değerlerine sahip olmayan toplumların insanlık aleminde yerlerinin olmayacağını ifade etti.

Düzgün, akla uygun olmayan, şekilci ve tutucu akımlara karşı olduklarının altını çizerek, şunları söyledi: "Bizler demokrasiden, hukuktan yana laik, çağdaş, paylaşımcı düşünceleri taşıyan bir toplumuz. Biz bu ülkede yüzyıllardır barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşadık. Savaşta ve barışta her zaman yan yana olduk. Üzüntülerimizi paylaştık, sevinçlerimize ortak olduk. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim Alevi-Sünni gibi bir ayrılığımız söz konusu değildir. Onun içindir ki gün birlikte tek yürek olma günüdür."

AK Partili Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise karşılıklı hataları kin ve düşmanlık vesilesi görmeden barış ve huzur içerisinde yaşamak için gayret gösterilmesi gerektiğini anlattı. 2 bin metrekarelik alan üzerine 400 metrekare inşaat alanı olarak 2 katlı yapılacak cemevi ve sosyal tesislerde, kütüphane, gasilhane, misafirhane, morg, mutfak yerleri bulunacak. 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan Mollaköy Cemevi ve Kültür Merkezi yaklaşık 300 bin YTL'ye mal olacak.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?