4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Aleviler aşure gününde buluştu

Erzincan’ın Ulalar Beldesi’nde Aleviler, Yunus Emre Cemevi’nde "matem orucu"nun bitmesi münasebetiyle düzenlenen Aşure Günü’nde biraraya geldi.

Yunus Emre Cemevi’nde Aşure Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlara kurban eti ve aşure dağıtıldı. Cemevi Dedesi Ahmet Uğurlu’nun açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Ulalar Belediye Başkanı Ercan Koçer, "Böyle güzel günler insanlarımız arasındaki sevgi, dostluk ve barışı her zaman egemen kılacaktır" dedi.

Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk ise insanların mutlu ve huzurlu olabilmeleri için herkesin birbirini sevip, hoş görmesi gerektiğini belirterek, "Halkımız iyi idare edilmiş olsa, kışkırtmalardan, küçük hesaplardan arınmış olsa hiç kimseye minneti olmadan, çoluğunun çocuğunun geleceğinden endişe duymadan ülkemiz dünyanın en saygın ülkesi haline gelir.

Ama biz buna fırsat vermiyoruz. Birbirimizle didişiyoruz, birbirimizi sevmiyoruz, birbirimizi saymıyoruz. Oysa biz hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız. Yani bizim birbirimizden ayrılığımız, gayrılığımız olmadığına göre bu düşmanlık niye diyoruz.

Bu soruyu kime sormalıyız, kimden cevabını almalıyız? Hepimizin ülkenin birer değerli evlatları olduğu bilincine ererek, bu iyiliklerden, bu bolluklardan, bereketten istifade ederek yaşamak lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 17:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?