30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Alo Fetva 24 saat hizmette

Erzincan İl Müftülüğü tarafından hizmete sunulan Alo Fetva Dini Bilgilendirme Hattı 24 saat hizmet veriyor. Alo Fetva Hattını arayan vatandaşlar bir çok dini konuda bilgiler alıyorlar.


Dini konularda doğru bilgilenmek isteyenlerin, (0446) 223 08 07 numaralı 'Alo Fetva Hattı'nı rahatlıkla arayabileceklerini vurgulayan Erzincan İl Müftü Vekili Burhan İşliyen, fetva hizmetinin sadece mesai saatleri içerisinde değil, mesai bitiminden sonra da ev yada cep telefonundan da sürdürüldüğünü, belirterek her türlü dini soruya açık olduklarını söyledi. Halk arasında "Alo Fetva" olarak bilinen "Dini Bilgilendirme Hattı" ibadetten aile hayatına kadar pek çok soruya cevap veriyor.


Halk arasında "Alo Fetva" olarak bilinen "Dini Bilgilendirme Hattı"nın yanı sıra faks ve mektup yoluyla gelen sorular da "Dini Soruları Cevaplama Komisyonu" tarafından yanıtlanıyor.


Erzincan’da sıkça sorulan yada merak edilen konuların başında haram, helal konusunun geldiğini söyleyen İşliyen açıklamasını şöyle sürdürdü; “En çok merak edilen konular arasında ibadet konusu oluşturuyor. Özellikle namaz, oruç ve hacca ilişkin sorularla birlikte, helal ve haramlar da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Hangi yiyeceğin helal hangisinin haram olduğunu yine bizden öğreniyorlar" dedi.


İşliyen, soruların dönemsel olarak arttığını söyleyerek "Hac döneminde hacca ilişkin, ramazanda ise oruca ilişkin sorular fazlaca yöneltiliyor. Müftü Vekili İşliyen, Alo Fetva Hattı'nı günde ortalama 25-30 kişinin aradığını, vatandaşların dini konularda kafalarına takılan her türlü konu hakkında bilgi alabildiklerini kaydetti.


Hattı arayanların yönelttiği soruların gizli tutulduğunu bildiren İşliyen, ''Vatandaşın sorusu, cevap veren yetkili ile arasında kalır. Dini konularda doğru bilgilenmek isteyenler, (0446 ) 223 08 07 numaralı 'Alo Fetva Hattı'nı rahatlıkla arayabilirler. Hattı arayanların çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor ve genellikle namaz, abdest ve oruç konularında tereddütlerini ve öğrenmek istediklerini soruyorlar.” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 18:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?