30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

'Altın ve gümüşün ışıltısı'

Erzincan'da, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde açılan, geleneksel el sanatlarından, 'Sırma ve Altın Varak' kursuna katılan 30 kursiyerin eserleri, "Altın ve Gümüşün Işıltısı" isimli sergide beğeniye sunuldu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Eğitmeni Arzu Lal'ın Erzincan'da açtığı 3 aylık kursa katılan ve çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu kursiyerler, kısa zamanda değişik tekstil ürünleri, ev aksesuarları ve evlerde atıl haldeki çeşitli eşyalardan oluşan 500 parça objeyi altın varak ve sim sırma ile süslediler. 3 aylık kursun sonunda hazırladıkları eserleri Kültür ve Turizm il Müdürlüğü Sergi Salonu'nda sergileyen ev hanımları, boş zamanlarını değerlendirmek için katıldıkları kursta ortaya çıkan eserlere kendilerinin bile inanmakta güçlük çektiklerini söylediler.


Daha önce evde oturup zamanını boşa harcadığını dile getiren 43 yaşındaki ev hanımı Seher Çekirge, katıldığı kurs sayesinde sosyal hayatının değiştiğini söyledi. Evde monoton bir yaşamı olduğunu ifade eden 32 yaşındaki ev hanımı Meral Demirkoparan da, kursla birlikte çok yönlü bir yaşama kavuştuğunu belirtti.


Kurs eğitimcisi Arzu Lal ise kursiyer potansiyelinin ev hanımları olduğunu kaydederek, "Ev hanımlarımızın, evde oturmak yerine iş hayatına atılmaları, sosyalleşmeleri adına açtığımız kurs başarıya ulaşmıştır. Türk kadınının kendine güveni tam. Bunun yanı sıra ekonomik gücünün de olması gerekir. Biz burada bunu başarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, 10 Haziran tarihine kadar açık kalacak sergiyi gezen çok sayıda vatandaş ise ortaya konulan eserlerle ilgili hayranlıklarını dile getirdiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?