5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Altınbaşak'ta içme suyu sıkıntısı

Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde uzun zamandır yaşanan içme suyu sıkıntısı yaz aylarının gelmesiyle birlikte hat safhaya ulaştı. Belediye Başkanı Ercan Bektaş, sorunun kesin çözümü için 250 bin ytl ödeneğe ihtiyaç olduğunu söyledi.


21.Yüzyılda 4 bin 500 nüfuslu bir beldenin susuz kalmasının kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Bektaş," Çözümü yapım çalışmaları halen devam eden Üzümlü-Çardaklı içme suyu projesi ile çözüleceğine ve Altınbaşak'ın uzun yıllardır çektiği içme suyu sıkıntısının ortadan kalkacağına inanıyorum."dedi.


İçme suyu sıkıntısının giderilmesi yönünde destek vermelerini beklediklerini vurgulayan Başkan Bektaş," Sorunumuzun çözümünde bize yardımcı olan ve olacak olan siyasetçilerimizi ve kurumlarımızı Altınbaşak halkı tarafından unutulmayacaktır. Beldemiz de mevcut yapı itibariyle içme suları kalite ve miktar olarak ihtiyaca cevap verememektedir. Bu konuda 2004 yılında Üzümlü-Çardaklı projesine katılmak için sürdürdüğümüz çalışmalarda şimdiye kadar somut bir gelişme olmadı. Bugüne kadar yaptığımız girişimlerden hiçbir yerden olmaz cevabı almadık ama bir türlü projeye dahil delmedik. Bu sorunumuzun en kısa zamanda çözümü yolunda siyasetçilerimiz başta olmak üzere herkesin yardımını bekliyoruz. Gündengüne gelişme gösteren bir beldenin susuz kalmasına gönlümüz elvermiyor."diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 11:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?