22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Altınbaşak'ta yaşlılar için sosyal tesis

Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesi belediyesi tarafından beldede ikamet eden 60 yaşın üstünde bakacak kimsesi ve kalacak yeri olmayıp yardıma muhtaç insanlar için sosyal tesis yaptırıldı. 

Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, beldede İstasyon Mahallesi’nde sağlık ocağı yanında atıl durumda bulunan binanın yaklaşık 5 bin YTL masrafla bakım onarım ve iç dizaynının yapılarak hazır hale getirildiğini belirtti. 

Bektaş:" Sosyal tesisimiz Temmuz ayı içerisinde hizmete açılacak. Belediye olarak amacımız yaşlılara olan vefa borcunu ödemek, onların zor dönemi olan yaşlılıklarında bir tarafa atılmış, hiçbir değeri olmayan kişiler grubundan çıkarıp danışabilinecek, tecrübelerinden ve anılarından faydalanabileceğimiz bir kişiliğe kavuşturmaktır. Bu sosyal tesiste yaşlılarımızı bir arada toplayıp onlara kendi aralarında sohbet edebilecekleri, dertlerini birbirleriyle paylaşabilecekleri ve sosyal tesisin sağlık ocağına yakın olması nedeniyle de sağlık hizmetlerini alabilecekleri nezih bir ortam sağladık. Yaşlılar bizim her zaman baş tacımızdır. Onlara ne kadar sahip çıkarsak gelecek nesillere örnek oluruz. Unutmayalım ki geçmişine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdurlar”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 15:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?