18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Ana caddeler andezit taşıyla döşeniyor

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, havaların ısınmasıyla birlikte belediyecilik hizmetlerine hız verdiklerini belirterek, bu sene ana caddelerin andezit taşıyla döşeneceğini belirtti.

Belediye bünyesinde 2006 yılında kurulan Andezit Taşı İşletme Tesisinde üretilen taşlarla şehrin ana caddelerini döşeyeceklerini ifade eden Başkan Buyruk,

“Geçtiğimiz yıl Fevzi Paşa ve Ordu caddesinde yapılan çalışmalarımızın bir benzerini bu yıl 13 Şubat caddesinde başlattık. Cadde boyunca kaplamamız devam edecek. Yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde bugüne kadar yaklaşık 60 bin metrekarelik kaldırım andezit taşı ile kaplandı. 2008 yılında ise hedefimiz 100 bin metrekaredir. Mülkiyeti belediyemize ait olan Andezit Tesislerinde işlediğimiz taşları, işletme hakkı yine belediyemize ait olan taş ocaklarından çıkarıyoruz. Metrekaresi 40-50 YTL'yi bulan taşı biz 15 YTL'ye mal ediyoruz. Öncelikle bütün ana caddelerimizi kaplamayı hedefliyoruz. Daha sonra meydanları ve ara caddeleri Andezit taşıyla kaplayacağız.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 16:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?