5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Anne koş ailemizin polisi geldi!

Sağlık Bakanlığı'nın 'Her aileye bir doktor' uygulamasının bir benzerini, Erzincan Emniyet Müdürlüğü 'Aile Polisi'yle hayata geçirdi.


Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş tarafından hazırlanan projeye göre, kentte bulunan 22 bin konut dört bölgeye ayrıldı. Her bölgenin sorumluluğu emniyet müdür yardımcılarına verildi.


Ayrıca, her mahalleden bir şube müdürü veya emniyet amiri, her 38 konuttansa bir polis memuru sorumlu tutuldu. 50'si kadın 607 polise eğitim verildi. Değişik uygulamaları nedeniyle geçmişte de takdirnameler alan 42 yaşındaki Ateş, iki yıldır üzerinde çalıştığı projeden umutlu:
"Hep şunu düşündüm. Vatandaş hep polise uzak. Acaba vatandaşın desteğini yeterince alabilir miyiz? Kalabalık bir teşkilatız. Bu yönümüzü sosyal işlerde de kullanabiliriz. Akşam olup polis eve gittiğinde çocuklarına şunu, bunu yakaladım yerine, kaç kişiye faydalı olduğunu söylemesini istedim. Erzincan 'da ilk kez proje uygulanacak. Başarılı olamazsam, başka görev aldığım yerde deneyeceğim. Yine olmazsa emekli olunca gönüllü kuruluşların yardımıyla deneyeceğim. Ve asla yılmayacağım."


Uygulamada görevli polisler, haftada beş gün görev yerinde, yarım gün de aileleri tanımak, sorun dinlemek için sorumlu oldukları evlere gidecek. Kadın öğrencilerin kaldığı ev ve yurtlarda kadın polisler görevlendirilecek. Uygulamada amaç 'sosyal, ekonomik, eğitim, mahalli ihtiyaçlar, polisiye olaylar, önleyici ve adli hizmetlerde polisle vatandaşın birbirine destek olması.'

Radikal
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 07:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?