5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Aras timleri kışa hazır

Aras EDAŞ Erzincan İl Müdürlüğü ekipleri bölgede yaşanan ağır kış şartlarında oluşabilecek arızalara karşı hazırlıklarını tamamladı.

Aras EDAŞ Erzincan İl Müdürü Mustafa Taşdemir, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yılda kış mevsiminde Erzincan merkez başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerde her türlü olumsuzluğa rağmen vatandaşlara kesintisiz, enerji sağlayabilmek için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Aras EDAŞ ekiplerinin 24 saat görev yapabilecek durumda bekletildiklerini ifade eden Taşdemir," Erzincan ve çevresinde her yıl kış mevsiminde meydana gelen arızaların istatistikleri tutularak yaz döneminde bu arızaların nedeni araştırılıyor. Bu çalışmalar sonucunda yapmış olduğumuz bakım ve onarım çalışmalarından dolayı bu yılda kış şartlarında elektrik kesintilerinin asgariye indirilmesini hedefliyoruz. Kış mevsiminde olabilecek arızalar için her ilçede ve her beldede teşkilatlarımız bulunduğu gibi il merkezinde de 10 kişilik ekiple kış şartlarında 24 saat hizmet verilecek."dedi.

ELEKTRİK ARIZALARINDA YÜZDE 47 ORANINDA AZALMA OLMUŞTUR

İl Müdürlüğünün her yıl yapmış olduğu arıza istatistikleri doğrultusunda bir takım önlemler alındığını vurgulayan Taşdemir," Bu arızaların ağır kış şartlarından etkilendiğinden ve arıza kesintilerine neden olduğundan bu gibi durumlarda gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yaparak gerekirse ilave enerji hatları tesis ederek müşterilerimizin enerji kesintisinden etkilenmeyerek sağlıklı, güvenli ve temiz bir enerji sağlanması amacıyla arızların meydana gelmemesi için uğraş verilmektedir. Elektrik arızalarının azalması yönünde eğilimin olduğu 2006 yılında yüzde 47 oranında bir azalma görülmüş olup bunun 2007 yılı içerisinde daha da aşağı çekileceği gözlemlenmiştir. Amacımız hiç kesinti yaşanmaması ve artık hayatımızda önemli bir yeri olan elektrik enerjisinden insanımızın mahrum bırakılmamasıdır. Elemanlarımız 24 saat görevi başındadır. Her an meydana gelen arızlara her türlü yerleşim biriminde müdahale edilmektedir. İnşallah bu kış mevsiminde de arıza ve kesinti yaşanmaması temennimizdir"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?