23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Artık sokaklarda yaşamak istemiyor

Uzun yıllar Erzincan sokaklarında sakız satarak hayatını sürdüren 60 yaşındaki Ali Var isimli vatandaş yetkililere seslenerek," Sokaklarda donarak ölmek istemiyorum. Bakacak kimsem yoktur. Beni sıcak bir yuvaya yerleştirsinler"dedi.

Erzincan sokaklarında sakızcı Ali olarak tanınan 60 yaşındaki bedensel engelli Ali Var," Artık bende yaşlandım. Yıllardır sokaklarda, kahvehanelerde sakız satarak kazandığım 3-5 kuruşla kendimi geçindirmeye çalışıyorum. Bugüne kadar onurumla yaşadım. Sakat olmama rağmen dilenmedim. Hep çalıştım. Erzincan'da gezmediğimi sokak, girmediğim dükkan kalmamıştır. 50 yıldır sokaklardayım. .Benden sakız almayan yoktur. Uzun yıllar önce annemi babamı kaybettikten sonra şimdiye kadar, bana yaşlı yengem bakıyordu. Şimdilerde oda ağır hasta olduğundan yerinden kalkamıyor. Benim gibi özürlü birine bakmak çok zordur. Şuan bir soba dahi yakanım yoktur. Buradan yetkililere sesleniyorum. Birgün sokaklarda benim ölmemi görmek istemiyorsanız beni bir sığıma evine veya yaşlılar yurduna yerleştirin. Özürlüyüz ama bizlerde bu toplumun bir ferdiyiz. Bizleri fakir, garip buldukları için hakaret ediyorlar, alay ediyorlar. Bu da Erzincanlılara yakışmaz diyorum. Bizleri sokaklardan kurtarıp insanca yaşayabileceğimiz,sıcak bir yemek, sıcak bir yatak ve banyo yapabileceğimiz bir ortam sağlasınlar. Sokaklarda gene sakız satar kaldığım yere ekonomik katkıda bulunurum "dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nur IP: 88.249.51.xxx Tarih : 8.03.2008 21:51:29

selamu aleykum sızler hep dualarımdasınız ellımde gelse senı mısafır ederdım ama ne yapayım erzıncanda degılım sadece dua ederım bır yere yerlesırsın ınsallah