18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Asker servisi duvara çarptı: 24 yaralı

Askerleri taşıyan minibüs kaza yaptı: 24 Yaralı

Erzincan 59. Topçu Tugayı'nda acemi eğitimlerini yerine getiren erlerin çarşı izni için bindikleri hat minibüsü bir evin bahçe duvarına çarptı. Kazada 23'ü asker 24 kişi yaralandı.


Erzincan 59. Topçu Tugayı'nda acemi eğitimlerini yerine getiren erlerin çarşı izni için bindikleri hat minibüsü bir evin bahçe duvarına çarptı. Kazada 23'ü asker 24 kişi yaralandı.


Edinilen bilgilere göre, kaza sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Caner Bingöl(27) yönetimindeki 24 M 0139 plakalı minibüs 59. Topçu Tugayı-şehir merkezi güzergahında seyrederken Kazım Karabekir Mahallesi 777. Sokak'ta Kamil Yılmaz'a ait 14 numaralı evin bahçe duvarına çarptı. Çarpmanın etkisi ile minibüs içerisinde bulunan 23 asker ile araç şoförü yaralandı. Yaralılardan 9'u Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken 15 er ise Erzincan Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesinin olmadığı belirtilen askerler ayakta tedavi edildi.

Ev sahibi Kamil Yılmaz, evde otururken ani bir sesle sarsıldıklarını belirterek, dışarıya çıktığında duvara çarpan minibüsün içerisinde bulunan askerlerin feryat ettiklerini duyduğunu söyledi. Araç içerisinde bulunan erler ise minibüs sürücüsünün birdenbire direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve duvara çarparak durabildiklerini ifade ederken, şoför Caner Bingöl de yolda seyrederken araçtan bir ses geldiğini ve aracın kontrolden çıktığını kaydetti. Bingöl, "Araç yolda gezmeye başlayınca frene bastım, ancak aracı duvara çarparak durdurabildim'' dedi.

Olayla ilgili tahkikat başlatılırken, minibüsün direksiyon ile tekerlek bağlantılarını sağlayan rot başlarının kırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

 

AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 13:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?