23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Aşure ve kavurma dağıtıldı

Muharrem Ayı'nda 12 gün süreyle "Matem orucu" tutan Alevi vatandaşlar Erzincan'daki cemevlerinde düzenlenen aşure gününde birararaya geldi.


Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Şubesi tarafından Cemevi'nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Adem Keleş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, CHP Adana Milletvekili Halis Güven, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Baro Başkanı Avukat Hamit Sekman, Emniyet Müdürü Ahmet Çimen ve çok sayıda davetli katıldı.


Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, yemek sonrasında yaptığı konuşma da Aleviler açısından Muharrem ayının büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Biz aleviler o yüce ehlibeyt yolunun yolcularıyız. Kuşkusuz ehlibeytin yolunda yürüyenler kurtuluşa erenlerdir. Zira ehlibeyti sevmek Allah'ı sevmektir. O halde ne mutlu ehlibeyt sevenlere, ne mutlu o kutlu yolda yürüyenlere, o kutlu ehlibeyt sevgisini yol gösterici edenlere" dedi.


Tören sebebiyle hazırlanan ve 12 çeşit yiyecekten oluşan 4 ton aşure, 4 büyükbaş hayvan kesilerek hazırlanan 700 kilogram kavurma, pilav ve ayrandan oluşan yiyecek Hacı Bektaş'ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Merkez Cemevi'nde 10 bin, Ulalar Beldesindeki Cem Vakfı Yunus Emre Cemevi'nde 1500 olmak üzere toplam 11 Bin 500 kişiye ikram edildi Erzincan'daki iki cemevinde de aşure ve yemek dağıtımı gün boyunca devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 15:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?