5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Atatürk kent ormanına 300 bin YTL

Erzincan Atatürk Kent ormanına Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü’nce 2006 yılında 130 bin YTL' lik, 2007 yılında da 300 bin YTL' lik yatırımın daha yapıldığı bildirildi.

Erzincan Orman İşletme Müdürü Ali Osman Sertbaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, il merkezine 15 kilometre uzaklıkta 300 hektarlık bir alanda kurulan ve geçtiğimiz yıl halka açılan Atatürk Kent Ormanı’nda kuruluş çalışması için 30 bin YTL, 300 bin adet ağaç dikimi içinde 100 bin YTL' lik bir harcamanın yapıldığını belirtti.Sertbaş," Ayrıca 2006 yılı içinde 15 bin metrekarelik yeşil alan oluşturuldu. 15 adet Ayı, Geyik, Kartal, Ceylan ve yaban koyunu maketi uygun yerlere konuldu.Toplam 5 kilometre yürüyüş ve bisiklet parkuru yapıldı. Türk ve dünya edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirlerinin yazıldığı 5 metrelik 20 adet mermer sütun dikildi. 8 adet yağmur barınağı, 1 adet kır evi, 1 adet çim futbol sahası, 20 adet çeşme, 1 adet hayvan barınağı ve oto park yapımı gerçekleştirilirken 500 adette meyve fidanı dikimi yapıldı."dedi.

300 BİN YTL'LİK YATIRIM YAPILDI

Erzincan Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucunda yeşile bürünen Atatürk Kent Ormanı’nın havuzları, çeşmeleri, yabani hayvan maketleri, hayvan barınakları ve dinlenme alanları gibi tesisleriyle yaban hayatını canlandıran farklı bir görünüme kavuşturulduğunu vurgulayan Sertbaş," 2007 yılı içinde de işletme imkanlarıyla 10 bin metrekarelik yeni bir yeşil alan oluşturma çalışması yapıldı. Yine aynı dönemde toprak hazırlığı önceki yıllarda yapılmış sahaya 150 bin adet sarıçam, 80 bin adet akasya, sedir ve akçaağaç gibi fidanların dikimi ile 60 bin adet tüpleme ile badem tohumu ekimi yapıldı. Yine Bu alanlarda dinlenme yerleri, ateşsiz piknik yapılabilecek yerler düzenlendi. Bu şekliyle Atatürk Kent Ormanı’nda Erzincan halkının yazın dinlenebileceği bir mesire alanı meydana getirilmiş olundu. Yazın yeşilliğiyle, kışın ise beyaz örtüsüyle güzelliğine farklılık katan kent ormanında çalışmalara önümüzdeki yıllarda da devam edilecektir."diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 13:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?