18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Atatürk'ün Erzincan'a gelişi kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 89. yıldönümü Erzincan'da törenle kutlandı.

Çocukların taşıdığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü simgeleyen Türk Bayrağı'nın belediye binası önündeki tören alanına getirilmesi başlayan program, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, konuşan Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzurum Kongresi'ne katılmak üzere, 28 Haziran 1919'da otomobille Sivas'tan Erzurum'a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk'ün, yolu üzerindeki köy ve kasabalara uğrayarak 1 Temmuz 1919 günü Erzincan'a geldiğini ve geceyi Erzincan'da geçirdikten sonra ertesi gün Erzurum'a hareket ettiğini hatırlattı.

Buyruk konuşmasında; "Büyük Komutan, Büyük Devlet adamı, Büyük Türk Lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erzurum Kongresine katılmak üzere Sivas'tan hareket edip, Erzincan'ımıza gelişinin 89. yıl dönümündeyiz. Erzincan'a indiğinde kendisini karşılayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden Fevzi Efendiyi, Erzurum Kongresinde ve Sivas Kongrelerinde yanı başından hiç ayırmamıştır. Bu gerçek Erzincanlıların vatana ve hürriyetlerine bağlılıklarının ve ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincanlı bir temsilciyi, kendisine yoldaş edinişinin bir nişanesidir" dedi.

Başkan Buyruk konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinerek Erzincan ve çevre illerde kendini yeniden göstermeye çabalayan terör olaylarının failleri size sesleniyorum; Dünyanın en büyük emperyalistlerinin, en büyük teknolojilerinin boyun eğdiği bu millete karşı mücadele etmekten vazgeçin. Milletler tarihindeki varolma, hayatta kalma mücadelelerinin en büyüğünü vererek kurduğumuz bu devleti, sizler gibi hainlerin eline teslim etmeye hiç niyetimiz yok." diye konuştu.

Düzenlen törene Vali Ali Güngör, 3. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?