30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Atlı Cirit Şampiyonası başlıyor

ATLI CİRİT TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası Erzincan’da düzenlenecek. 12-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek şampiyonaya 3 ilden 5 takım ve 60 sporcu katılıyor.

Şampiyonanın açılışı Erzincan Atlı Cirit Spor Kulübü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen gösteri ile yapıldı.

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’unda katıldığı açılış töreninde Erzincanlı ciritçiler kent merkezinde atları ile birlikte gösteri yürüyüşü yaptılar. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda havai fişek gösterisi düzenlendi. Vali Demir’de ata binerek Türk Bayrağı ile birlikte tüm vatandaşları şampiyonaya davet etti.

Vali Demir yaptığı açıklamada Erzincan’ın doğa sporları merkezi olma yolunda hızla ilerlediğinin altını çizerek; “Nisan ayında Erzincan Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali, Haziran ayında Türkiye Kupası Rafting Şampiyonası ve Kemaliye Doğa Sporları Şenliği yapıldı. Yamaç paraşütünün daha geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve geliştirilebilmesi için 28 Eylül - 9 Ekim 2009 tarihleri arasında Yamaç Paraşütü Eğitim Kursu düzenlendi. Uluslararası Esence Yedi göller Şenliği düzenlendi. Ergan Dağı Kayak Merkezi projesi yapımına büyük hız verildi. Yol yapımı olmak üzere, enerji hattı ve teleferik proje yapım çalışmaları devam ediyor. Doğa sporlarının yanı sıra salon sporlarının da gelişmesi adına Tenis Oyna Oyunda Kal Projesi düzenlendi ve tenis kulübü kurulup, yeni tenis sahaları hizmete açıldı. Yine bu kapsamda ilimizde yapılan atlı sporların gelişmesi ve tanımının yapılabilmesi için Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun 12–16 Kasım 2009 tarihinde düzenlediği Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası ilimizde yapılacak. Daha önce yapılan gurup elemeleri sonucunda guruptan çıkan, Uşak 1 Eylül Atlı Spor takımı, Uşak Bölme Atlı Spor Takımı, Erzurum Akıncılar Atlı Spor Takımı, Erzurum Haydari Atlı Spor Takımı, Sivas Atlı Spor Takımı Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarını oynayacak Şampiyonaya toplam 60 sporcu katılacak” dedi.

Öte yandan Erzincan Atlı Spor Kulübü, Erzincan Fatih Atlı Spor Kulübü, Erzincan 13 Şubat Atlı Spor Kulübü de daha önce oynanan grup müsabakalarında elendiği için şampiyonada oynayamayacak. 2002 yılında Erzincan’da yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2. , 2003 yılında Ankara Kazan’da yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu, 2005 yılında Nevşehir’de yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye 3. olan Erzincanlı ciritçilerde şampiyonada gösteri maçı yapacaklar.

ATLI CİRİT TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR
ATLI CİRİT TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 20:26:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 09:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?