30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Av yasağı başladı

Erzincan'da su ürünleri av yasağı başladı. Yasak balıkların yumurtlama tarihinin bitimi olan 1 Temmuz 2009'a kadar devam edecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, "Zengin iç su kaynakları ile Erzincan su ürünleri üretimi açısından büyük bir potansiyele sahip bulunmaktadır. Bu potansiyelden yeterince yararlanmak ve su ürünleri üretimini artırmak, kaynaklarımızın bilimsel ve rasyonel bir şekilde kullanılmasını sağlamak ile mümkündür" dedi.

İl Müdürü Lek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mevcut yasalar ve tebliğler uyarınca ilimiz sınırları içerisinde yer alan tüm iç sularda av yasağı alabalık avcılığı hariç olmak üzere diğer bütün türlerde 1 Nisan'da başlamış bulunmaktadır. Av yasağı 1 Temmuz tarihinde sona erecektir. Söz konusu bu tarihler arasında kalan zaman dilimi balıkların yumurtlama dönemi olup avlanmaları tamamen yasaklanmıştır. Gerek av yasağı boyunca gerekse avlanmanın serbest olduğu dönemlerde usulsüz avlanmayı engellemek maksadıyla İl Müdürlüğümüz denetimlerini etkin bir şekilde yaparak tüm tedbirleri alacaktır. Halkımızın bu konuda göstereceği duyarlılığa Tarım İl Müdürlüğü olarak şimdiden teşekkür ediyor, av yasağına uymayanlara 708 TL idari para cezası uygulanacağını hatırlatırız.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?