23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Avcılara keklik cezası

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kaçak avcılık yapanlara göz açtırmıyor. Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği av koruma ekibi Kemah ilçesinde av yasağı bulunan bölgede avlanan 11 kişiyi yakaladı.

Şahıslara ilk etapta 3 bin 500 YTL idari para cezası uygulanırken, şahıslar hakkında tazminat davası açıldı


Edinilen bilgiye göre, olay 20 Ocak Pazar günü meydana geldi. Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği av koruma ekibi ile jandarma ekiplerinin ortak yaptıkları kontrol sonucu, il dışından gelerek yasak bölgede av yaptıkları tespit edilen 11 kişi yakalandı. Şahıslar hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten yasal işlem yapıldı. Avcıların üzerlerinde bulunan toplam 16 adet kınalı kekliğe el konulurken 11 avcı için, şahıs başına 269'şar YTL, belgesiz avlanan 1 avcı için ise 541 YTL olmak üzere toplam 3 bin 500 YTL idari para cezası kesildi. Ayrıca avcılara 16 adet kınalı keklik için de keklik başına 450 YTL olmak üzere toplam 7 bin 200 YTL'lik tazminat davası açıldı.


Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı açıklamasında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği bünyesindeki av koruma ekibi ve Jandarma Komutanlığı'nın yanı sıra avcı dernekleriyle işbirliği çerçevesinde alınan istihbarat bilgileri değerlendirilerek yapılan kontroller sonucunda Erzincan'da yasak avlanmanın büyük ölçüde engellendiğini söyledi. 2007 yılı içerisinde usulsüz av yapan 20 avcıya 8 bin 38 YTL idari para cezası ve yine usulsüz avlanan av hayvanları için toplam 18 bin YTL tazminat davası açıldığını hatırlatan Karartı, "2008 yılında da kontrollerimiz devam edecek, ekolojik dengenin korunması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında av kurallarına uymayan avcılara ağır para cezaları verilecek. Ayrıca yaban hayvanlarını korumaya yönelik yapılan çalışmalarda vatandaşımızın ve avcılarımızın bilinçlendirilmesi çok önemli'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 17:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?