30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Ayı vurana tazminat davası

AYI VURAN AVCIYA 18 BİN TL TAZMİNAT

Erzincan'da 7 Temmuz 2009 tarihinde 3 yavrusu bulunan bir ayıyı vuran şahsa yaklaşık bin TL'lik idari para cezası uygulanırken, 18 bin TL'lik tazminat davası açıldı.

Erzincan'ın Refahiye ilçesi Alköy mevkii Köroğlu Deresi'nde Temmuz ayında 3 yavrusu bulunan bir ayı, yol kenarında öldürülmüş halde bulundu. Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından başlatılan ortak çalışmada, ayının 250-300 metreden mavzer silahı ile tek kurşunla boynundan vurularak öldürüldüğü belirledi. Olay yerinde bulunan boş kovanlardan yola çıkan jandarma ekipleri, öncelikle bölgede kimlerde mavzer silahı olduğunu tespit etti. Daha sonra yapılan soruşturmalarda S.A. isimli şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Öldürülen ayı ile ilgili olarak incelemelerini sürdüren Erzincan Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği, ayının 3-4 aylık olduğu sanılan üç yavrusuna rastladı. Annelerinin kaçak avcı tarafından katledilmesinin ardından yaban hayatta savunmasız kalan üç yavru, Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bir kez görüldükten sonra bir daha da izlerine rastlanılamadı.

Tek kurşunla öldürdüğü üç yavrulu ayı için Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilk etapta bin TL. civarında idari para cezası uygulandı. Daha sonra adliyeye sevk edilen şahıs hakkında avlanan hayvan bedeli olarak 18 bin 500 TL tazminat davası açıldı. Erzincan Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülecek davada şüpheli S.A. suçlu bulunması durumunda tek kurşunla öldürdüğü koruma altındaki ayı için 18 bin 500 TL tazminat ödeyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:04:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 21:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?